Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 5 ian 2010 - Anul XV, nr. 2 (4293)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Dintr-o lovitură

Siretul se va înfrăţi în acest an cu 26 de oraşe europene

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Oraşul Siret se va înfrăţi cu 26 de oraşe europene, câte unul din fiecare stat membru al Uniunii Europene. În acest fel, Siretul va adera, din acest an, cel mai probabil din luna mai, la una dintre cele mai importante organizaţii din Uniunea Europeană - Douzelage.
Preşedintele Douzelage, Ed Weber, care va fi prezent în perioada 5-7 ianuarie la Siret, a declarat, pentru evz.ro ediţia online, că „principalul argument pe baza căruia am acceptat Siretul în asociaţia noastră a fost dorinţa intensă şi determinarea de care au dat dovadă reprezentanţii locali din acest oraş. Documentele prezentate Adunării Generale a Douzelage au permis deschiderea procesului de aderare a Siretului. Printr-un vot unanim din mai 2009, exprimat la Altea (Spania), Siretul a fost acceptat ca stat membru. Alte criterii care au stat la baza acceptării oraşului au fost dimensiunile sale, cultura şi istoria sa, transporturile, accesul şi posibilităţile de cazare, şcolile, infrastructura sportivă şi culturală, experienţa în proiecte europene etc. Siretul a răspuns la toate aceste cerinţe şi sunt convins că am câştigat un partener excelent”.

 

Mai mult decât un simplu parteneriat

Pentru Siret, marele avantaj al intrării în Douzelage este punerea în legătură cu alte oraşe mici, care au avut sau încă au aproximativ „aceleaşi probleme şi interese”, după cum ne-a declarat primarul oraşului Siret, Adrian Popoiu.
„Douzelage reprezintă mult mai mult decât un simplu parteneriat bilateral, este o oportunitate ce ne permite realizarea unor schimburi de complexe de experienţă şi iniţierea unui adevărat proces de învăţare şi perfecţionare. În mod simbolic, credem că prin intrarea în Douzelage se încheie o perioadă de izolare şi deschidem o perioadă de comunicare şi europenizare a comunităţii în general şi a administraţiei publice locale în special”, a mai completat Adrian Popoiu. Prin parteneriatul cu Douzelage, Primăria Siret îşi propune să ofere tinerilor şi grupurilor talentate sau interesate din oraş posibilitatea de a-şi găsi parteneri de dialog, de a-şi prezenta creaţiile sau de a-şi pune în valoare activitatea.

 

Proiecte în educaţie, cultură, sport

Consilierul personal al primarului Adrian Popoiu, Viorel Haiura, negociator principal cu „Douzelage”, ne-a spus că un prim pas pe care îl va face Primăria Siret după înfrăţire este „să ne integrăm în activităţile deja tradiţionale ale organizaţiei, urmând ca, pe parcurs, să propunem acţiuni noi. Astfel, la conferinţa din aprilie - mai, vom avea discuţii cu oraşe din cadrul Douzelage, în ideea de a găsi parteneri pentru acţiuni în domeniile tineret, cultură şi sport, cum ar fi: schimburi de tineri în cadrul programului Youth sau participarea la programe Comenius. Noi vrem să mergem pregătiţi la această conferinţă, cu propuneri concrete de parteneriate în domeniul tineretului, educaţiei, culturii şi sportului. În acest mod, aderarea la Douzelage va deveni un bun al comunităţii, nu o simplă hârtie semnată de Consiliul Local”.



Oraşe din „Douzelage”

Numele Asociaţiei „Douzelage” vine de la douze (doisprezece) şi jumelage (înfrăţire), ambele din limba franceză.
Iniţial, au fost 12 oraşe şi, deşi asociaţia s-a extins ulterior, şi-a păstrat prima denumire. Oraşele fondatoare sunt Altea (Spania), Bad Kotzting (Germania), Bellagio (Italia), Bundoran (Irlanda), Granville (Franţa), Holstebro (Danemarca), Houffalize (Belgia), Meerssen (Olanda), Niederanven (Luxemburg), Preveza (Grecia), Sesimbra (Portugalia) şi Sherborne (Anglia). Acestea s-au unit în 1991.
Din 1997 a început extinderea. Au aderat la Douzelage Karkkila (Finlanda), Oxelosund (Suedia), Judenburg (Austria), Chojna (Polonia), Koszeg (Ungaria), Sigulda (Letonia), Susice (Cehia), Turi (Estonia), Zvolen (Slovacia), Prienai (Lituania) şi Marsaskala (Malta). Alte patru oraşe din Cipru, Slovenia, România şi Bulgaria vor adera în scurt timp. Printre acestea se află şi Siretul, care va fi acceptat cel mai sigur în mai anul acesta.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Siretul se va înfrăţi în acest an cu 26 de oraşe europene.
 Vizualizări articol: 1653 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Siretul se va înfrăţi în acest an cu 26 de oraşe europene5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei