Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 10 dec 2009 - Anul XIV, nr. 290 (4276)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Probleme cu actele

Nereguli cu terenuri şi salarii descoperite de Agenţia Naţională de Integritate în declaraţiile comisarului şef Ioan Crap

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Şeful Poliţiei Municipiului Suceava va fi cercetat de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel pentru fals în declaraţii. Sesizarea a fost înaintată de Agenţia Naţională de Integritate şi vizează o serie de nereguli descoperite în declaraţiile de avere completate de comisarul şef Ioan Crap.

 

Potrivit unui comunicat remis de Agenţia Naţională de Integritate, inadvertenţele din declaraţiile de avere privesc anii 2005, 2007 şi 2008. Verificarea datelor din aceste declaraţii şi răspunsurile primite de la alte instituţii publice din România, în special primării, a scos în evidenţă o serie de neconcordanţe.
În declaraţia de avere completată în 2005, comisarul şef Ioan Crap nu a menţionat un autoturism marca Volskwagen Passat, care apare menţionat în declaraţia de avere din 2004. În mod curios, autoturismul nu apare nici la rubrica ”Bunuri mobile înstrăinate în ultimele 12 luni”.
Pentru declaraţia din 2007, inspectorii ANI au descoperit alte omisiuni sau menţiuni neconforme cu realitatea. „Nu a menţionat spaţiile de producţie, în suprafaţă de 1.800 mp din Comuna Ştefăneşti (judeţul Botoşani). De asemenea, a menţionat în mod eronat venituri ale titularului din salariu, în cuantum de 51.113 lei, şi ale soţiei, în cuantum de 9.439 lei, faţă de suma reală obţinută, de 73.207 lei, venituri din salarii ale titularului, respectiv, 13.410 lei, venituri din salarii ale soţiei acestuia”, se arată în concluziile reprezentanţilor ANI.

 

Teren arabil în loc de teren agricol

Cu privire la declaraţia de avere din 2008, comisarului şef Ioan Crap i se reproşează că nu a menţionat un imobil cu destinaţia de magazin alimentar, în suprafaţă de 98 mp, situat în Comuna Şcheia. O altă concluzie este aceea că în toate declaraţiile de avere, „persoana verificată nu a menţionat terenul în suprafaţă de 100 mp, situat în intravilanul Comunei Şcheia, în prezent, terenul figurând în intravilanul Municipiului Suceava”.
Neconcordanţe s-au descoperit şi în privinţa terenurilor deţinute de şeful Poliţiei Municipiului Suceava. Este vorba atât de diferenţe privind suprafeţele de teren, cât şi încadrarea acestora într-o anumită categorie.
„A menţionat că deţine 25,00 ha teren agricol în Comuna Ştefăneşti, însă, în realitate, acesta deţine un teren arabil în suprafaţă de 28,55 ha;
nu a menţionat un teren în suprafaţă de 0,64 ha, situat în intravilanul Comunei Ştefăneşti”, se arată în sesizarea pe care ANI a trimis-o Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Suceava, iar exemple în acest sens sunt mai multe.

 

„Indicii temeinice pentru săvârşirea infracţiunii de fals în declaraţii”

Inspectorii Agenţiei Naţionale de Integritate au precizat că toate neconcordanţele descoperite îi sunt imputabile comisarului şef Ioan Crap.
„Având în vedere faptul că aspectele menţionate anterior constituie indicii temeinice privind săvârşirea de către domnul Crap Iulian Ioan a infracţiunii de fals în declaraţii, prevăzută şi pedepsită de art. 292, Cod Penal, asupra căreia doar organele judiciare au competenţa de a se pronunţa, s-a dispus sesizarea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Suceava”, se arată în adresa ANI.

 

Comisarul şef Ioan Crap: „Acuzaţii nejustificate”

Comisarul şef Ioan Crap recunoaşte că i s-au adus la cunoştinţă acuzaţiile, numai că le consideră nejustificate. Şeful Poliţiei Municipiului Suceava a precizat că datele în baza cărora a fost sesizat Parchetul sunt „încadrate eronat”, referindu-se aici la informaţiile furnizate de reprezentanţii Primăriei Ştefăneşti cu privire la tipurile de teren care figurează în declaraţiile de avere.
„Cât priveşte acel teren din Şcheia pe care nu l-aş fi declarat, este vorba de un garaj, iar dacă am declarat garajul nu am considerat că ar fi necesar să fac referire şi la teren, că doar garajul nu stă în aer. Cred că cei de la ANI ar trebui să se ocupe de lucruri serioase şi nu de mine, care am fost corect”, a opinat comisarul şef Ioan Crap.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nereguli cu terenuri şi salarii descoperite de Agenţia Naţională de Integritate în declaraţiile comisarului şef Ioan Crap.
 Vizualizări articol: 3000 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.91/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.9 din 11 voturi
Nereguli cu terenuri şi salarii descoperite de Agenţia Naţională de Integritate în declaraţiile comisarului şef Ioan Crap3.9511

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Gabor corupt trimis de
(10 dec 2009, 19:40:18
Asa sunt toti gaborii corupti, pana in maduva oaselor.Ei vin si acuza cetateni corecti fara insa a le da posibilitatea de a beneficia de prezumtia de nevinovatie, desi ei sunt cei mai murdari si mai ordinari, trebuie bagat la puscarie gunoiul asta imputit.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei