Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 10 dec 2009 - Anul XIV, nr. 290 (4276)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Lucrări terminate

Compania de Drumuri a recepţionat tronsonul Suceava - Gura Humorului al DN 17

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Reprezentanţii Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România au recepţionat, în cursul zilei de ieri, lucrările de modernizare a Drumului Naţional 17 pe tronsonul Suceava – Gura Humorului. La recepţie a fost prezent şi preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, care a fost prezent alături de reprezentanţii Companiei Naţionale de Drumuri pentru a constata dacă lucrările realizate de firmele Colas SA şi SCCF Iaşi Group Colas sunt de calitate.
Trebuie spus că finalizarea lucrărilor de modernizare a acestui tronson din DN 17 s-a făcut cu peste un an întârziere faţă de termenul iniţial stabilit în contractul de execuţie. Începute în luna mai 2006, lucrările ar fi trebuit să fie terminate la data de 30 aprilie 2008, însă în cele din urmă, Compania de Drumuri a acordat o prelungire a termenului de execuţie de 16,4 luni, până pe data de 12 septembrie.
Potrivit reprezentanţilor Companiei Naţionale de Drumuri, constructorul a întârziat lucrările din diferite motive, respectiv întârzierea primirii şantierului şi a detaliilor de execuţie, schimbări majore ale soluţiilor tehnice din proiectul tehnic, relocări de utilităţi sau apariţia unor lucrări suplimentare. Cu toate acestea, Compania Naţională de Drumuri a reclamat şi faptul că în primul an de contract, consorţiul format din cele două firme nu a lucrat în mod corespunzător la modernizarea acestui tronson din DN 17.
Potrivit proiectului, valoarea totală a investiţiei a fost de 25,27 milioane de euro, bani folosiţi pentru modernizarea a 31,5 kilometri din DN 17. Printre lucrările realizate se numără reabilitarea drumului existent, amenajarea a două intersecţii noi, amenajarea variantei Şcheia în sens unic de circulaţie, amenajarea a două treceri la nivel de cale ferată cu elemente elastice, lucrări de reabilitare la cele şase poduri existente; construirea unui pod nou; reabilitarea şi lărgirea podeţelor existente şi construirea de noi podeţe. În urma lucrărilor de modernizare, secţiunea transversală a drumului are, în general, zece metri lăţime, cuprinzând două benzi de circulaţie de 3,50 metri lăţime şi două acostamente consolidate de 1,50 metri lăţime.



Flutur a anunţat că va semna procesul verbal de recepţie, însă cu unele obiecţii

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat că va semna procesul verbal de recepţie a lucrărilor, însă va avea anumite obiecţii. El a arătat că va mai solicita fonduri pentru consolidarea drumului în zona comunei Ilişeşti, pe porţiunile afectate de alunecări de teren. Flutur a mai spus că a avut observaţii legate de acostamentele drumului în zona RAR din Şcheia şi cu privire la existenţa unor şanţuri colmatate. În acelaşi timp, el a precizat că va mai solicita fonduri şi pentru montarea unor indicatoare rutiere şi pentru amenajarea unor staţii pentru mijloacele de transport în comun, iar constructorului îi va cere să amenajeze mai multe parcări pentru autoturisme.
„Dincolo de toate reproşurile şi certurile cu reprezentanţii constructorilor, ai consultantului şi ai Companiei Naţionale de Drumuri, acum avem un drum european, modernizat, coloana vertebrală a judeţului Suceava în ceea ce priveşte transportul rutier. Este drumul Vestului, care leagă Suceava de Vatra Dornei şi de Ardeal. Şi sunt bucuros că am putut să contribui la urgentarea lucrărilor şi la realizarea acestui obiectiv extrem de important pentru judeţul Suceava”, a spus Flutur. El a mai adăugat că în cursul zilei de astăzi va fi inaugurat tronsonul dintre pasul Mestecăniş şi Iacobeni.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Compania de Drumuri a recepţionat tronsonul Suceava - Gura Humorului al DN 17.
 Vizualizări articol: 778 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.20/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.2 din 5 voturi
Compania de Drumuri a recepţionat tronsonul Suceava - Gura Humorului al DN 173.255

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Tot doua benzi si fara wc-uri!? trimis de
(10 dec 2009, 12:16:42
Pai, atita zbucium(!) .... ca pina la uirma sa ramina tot doua benzi de circulatie!?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei