Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 10 dec 2009 - Anul XIV, nr. 290 (4276)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Probleme

Alocaţiile a mii de tineri din Suceava, restante de câteva luni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Mii de tineri care au depăşit vârsta de 18 ani, dar încă sunt elevi de liceu ori şcoală de artă şi meserii, având astfel dreptul de a încasa în continuare alocaţii de stat, nu şi-au văzut drepturile băneşti de câteva luni de zile.
Conducerea Agenţiei Judeţene pentru Prestaţii Sociale (AJPS) Suceava, instituţia care virează aceste sume, a transmis că este vorba de întârzieri legate de procedurile necesare introducerii beneficiarilor în baza de date, ţinând să dea asigurări că nu se pune problema ca tinerii în cauză să piardă alocaţiile.
Conform actualelor prevederi legale, tinerii de peste 18 ani care mai au dreptul la alocaţii trebuie să depună o cerere şi o adeverinţă eliberată de unitatea de învăţământ la care învaţă, de aici apărând şi problemele.
„Pe de o parte, unele şcoli au trimis raportările cu elevii care mai au dreptul la alocaţii cu întârziere, iar pe de altă parte, la instituţia noastră s-a implementat un nou sistem de introducere a datelor în calculator, devenit funcţional doar de o lună de zile. În aceste condiţii, fiind vorba de un număr imens de cereri, 9.600, pur şi simplu nu avem cum termina de procesat toate datele într-un timp scurt”, a justificat situaţia Mirela Florea, directorul executiv al AJPS Suceava.

 

Toţi banii vor ajunge la elevi retroactiv

Cum o parte a tinerilor aşteaptă deja alocaţia de la debutul anului şcolar în curs, nemulţumirile sunt mari, telefoanele instituţiei fiind „înroşite” de cei care se tem că nu-şi vor mai vedea drepturile băneşti.
„Banii vor ajunge la copii în decembrie, şi în lunile ianuarie şi februarie ale acestui an. Lucrăm cererile în ordinea în care ne-au fost trimise de la şcoli şi, după ce sunt procesate, beneficiarii primesc toate sumele retroactiv”, a punctat Mirela Florea.
Ea apreciază că în jur de 2.000 de tineri la care s-au înregistrat întârzieri la virarea banilor vor trebui să aştepte până anul viitor primirea alocaţiilor, în timp ce alţii îşi vor primi drepturile până la finele lui 2009.
În total, la nivelul judeţului sunt înregistraţi 151.248 de beneficiari de alocaţii de stat, ajutorul financiar de stat fiind în cuantum de 42 de lei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Alocaţiile a mii de tineri din Suceava, restante de câteva luni.
 Vizualizări articol: 679 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Alocaţiile a mii de tineri din Suceava, restante de câteva luni0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei