Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 10 dec 2009 - Anul XIV, nr. 290 (4276)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

În creştere

Încă trei suceveni, depistaţi cu gripă nouă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Alte 115 cazuri de gripă cu virus A/H1N1 pandemic au fost înregistrate în ţară, în ultimele 24 de ore, dintre care trei în judeţul Suceava, se arată într-un anunţat postat ieri pe site-ul Ministerului Sănătăţii (MS), în care se precizează că în acest interval nu a mai fost înregistrat nici un deces ca urmare a infecţiei cu acest virus. În total, în ţară, numărul îmbolnăvirilor a ajuns la 4.113, iar al deceselor la 14, pe plan local bilanţul cazurilor de gripă nouă ajungând la peste 150, iar al deceselor la patru.
Pentru a evita infectarea cu virusul A/H1N1, Ministerul Sănătăţii recomandă populaţiei spălatul cât mai des cu apă şi săpun, inclusiv a feţei şi nasului, pentru a scădea din încărcătura microbiană, folosirea unei batiste de unică folosinţă în caz de strănut (în cazul în care nu există una la îndemână este de preferat să se strănute pe mânecă sau pe umăr, pentru a evita răspândirea particulelor posibil infectante), evitarea aglomeraţiilor, dacă prezenţa în acele locuri nu este neapărat necesară, evitarea gesturilor familiare (îmbrăţişări, strângerea mâinilor etc.), evitarea călătoriilor în străinătate, dacă acestea nu sunt strict necesare, folosirea măştilor de protecţie sau protejarea cu batiste în locurile aglomerate şi expuse la risc.

 

Au murit fiindcă s-au prezentat târziu la medic

La primele simptome de boală, care constau în rinoree, jenă în gât, febră până la 38 grade, stare generală proastă, populaţia este sfătuită să ia legătura cu medicul de familie, pentru a stabili dacă este cazul unui consult într-un spital de specialitate.
„În momentul în care o persoană se îmbolnăveşte, primul lucru pe care trebuie să îl facă este acela de a se autoizola. Următorul pas este de a suna la medicul de familie. În cazul în care nu are medic de familie, persoana va merge la una din secţiile de boli infecţioase, dar numai după ce îşi acoperă gura cu o mască de protecţie sau cu batista. Este total greşită automedicaţia şi, în special, tratarea, acasă, cu antibiotice, fără prescriere de la medic. Cine s-a vaccinat împotriva virusului gripal sezonier are recomandarea de a se vaccina şi împotriva celui pandemic, şi asta deoarece cele două vaccinuri acoperă tulpini diferite”, se precizează în anunţul MS.
Potrivit reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, în toate cazurile soldate cu deces din judeţ a fost vorba de pacienţi care s-au prezentat cu întârziere la medic.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Încă trei suceveni, depistaţi cu gripă nouă.
 Vizualizări articol: 1281 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.20/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.2 din 5 voturi
Încă trei suceveni, depistaţi cu gripă nouă2.255

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei