Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 8 dec 2009 - Anul XIV, nr. 288 (4274)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   1 fişiere video

Dramatic

Un al patrulea sucevean a murit din cauza gripei noi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Încă un sucevean a murit din cauza gripei noi pandemice, ridicând la patru numărul deceselor prin infecţie cu virusul AH1N1 înregistrate în judeţ. Ultimul caz de deces a fost semnalat duminică seară, la un bărbat de 52 ani, cu domiciliul în localitatea Rădăşeni, care suferea de boli asociate, a informat ieri, în conferinţă de presă, directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava, dr. Alexandru Lăzăreanu.
Medicul a explicat că bărbatului i s-a făcut rău în cursul zilei de miercuri, când se afla în localitatea Brodina, de unde a şi fost preluat de o ambulanţă a substaţiei din Rădăuţi, care l-a transportat de urgenţă la Spitalul Suceava, la secţia de Boli Infecţioase. În urma consultului, medicii au stabilit că starea sa de sănătate este gravă şi au dispus transferul la o clinică din Iaşi, dar nu înainte de a-l trimite la Unitatea de Primire a Urgenţelor din cadrul Spitalului Suceava, pentru a fi intubat.

 

Anchetă epidemiologică în familia decedatului

La Iaşi, bărbatul suspect de gripă nouă a fost diagnosticat cu insuficienţă renală cronică, şoc toxico-septic şi etilism cronic, iar rezultatele analizelor de laborator sosite în cursul zilei de vineri au confirmat şi prezenţa virusului AH1N1.
„Bărbatul a fost internat în Spitalul Sf. Spiridon din Iaşi miercuri, iar după confirmarea decesului, duminică seară, Direcţia de Sănătate Publică Suceava a făcut o anchetă epidemiologică în familia acestuia. Am aflat astfel că rudele nu ştiau ca bărbatul să fi suferit de ceva. El nu a stat niciodată internat în vreunul din spitalele din judeţ”, a spus Lăzăreanu.
Şeful DSP Suceava a adăugat că, în weekend, în judeţ, au mai fost confirmate şase cazuri de gripă nouă pandemică, iar printre bolnavi se află şi două persoane care prezintă factori majori de risc, respectiv o femeie însărcinată şi o persoană cu leucemie.

 

În ţară, numărul bolnavilor a ajuns la circa 4.000, iar al deceselor la 14

În judeţ, primul deces prin gripă nouă a fost înregistrat în data de 20 noiembrie, la un bărbat din Siret, în vârstă de 43 ani, care suferea de obezitate, hipertensiune arterială şi diabet, acesta fiind şi primul caz de deces prin infecţie cu virusul AH1N1 din ţară. Celelalte două decese din judeţ au fost consemnate săptămâna trecută, la o femeie de 36 ani, din Vicovu de Sus, şi la un bărbat de 37 ani, din Fălticeni.
Până în prezent, în judeţ, peste 150 de persoane au fost diagnosticate cu gripă nouă. În ţară, bilanţul bolnavilor a ajuns la aproximativ 4.000, iar al deceselor la 14. Toate persoanele au murit din cauza complicaţiilor generate de gripa nouă, în condiţiile în care sufereau şi de alte afecţiuni.
În ţară, ultimul deces prin gripă nouă a fost înregistrat ieri, la un bărbat în vârstă de 45 de ani, care suferea şi de bronhopneumonie şi obezitate, acesta fiind şi primul deces cauzat de virusul AH1N1 în judeţul Constanţa.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un al patrulea sucevean a murit din cauza gripei noi .
 Vizualizări articol: 2652 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 4 voturi
Un al patrulea sucevean a murit din cauza gripei noi4.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Stiti numai sa panicati lumea.. trimis de
( 8 dec 2009, 15:13:23
Ce amatori de senzational sunteti! Gripa asta nu e prea diferita de gripa sezoniera si are practic mortalitate doar in cazurile unor pacienti care au boli grave asociate(etilism,HIV,TBC,obezi . Daca esti in putere si te tratezi cum trebuie nici macar nu trebuie sa mergi la spital este suficient sa te tratezi acaza. Nu va mai panicati degeaba si daca sunteti cu probleme ar fi cazul sa va vaccinati!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei