Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 8 dec 2009 - Anul XIV, nr. 288 (4274)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Probleme

Garda de Mediu Suceava, de două luni fără conducere

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Judeţul Suceava, de aproape două luni, poate fi comparat cu un sat fără câini, în condiţiile în care, în ciuda numeroaselor probleme pe linie de mediu care apar pe un teritoriu atât de vast, nimeni nu se află la conducerea Gărzii de Mediu Suceava, pentru a coordona activitatea comisarilor de mediu.
Mai mult, deşi este unul dintre cele mai mari judeţe din ţară, cu activităţi diversificate şi care prezintă adeseori riscuri de poluare a mediului, de toate problemele existente, de la teancurile de rapoarte, avize, constatări şi autorizaţii, până la controale în teren, pentru a rezolva miile de sesizări primite, se ocupă doar nouă persoane.
La această situaţie ciudată s-a ajuns după ce o parte din posturile existente au rămas descoperite odată cu intrarea a trei comisari în vacanţă temporară, ca urmare a ocupării unor funcţii publice şi a intrării în concediu de maternitate, dar şi după ce comisarul şef, Adriana Iordache, a intrat subit în concediu medical, odată cu ieşirea PSD-ului de la guvernare. În perioada respectivă, la mai toate instituţiile publice din Suceava, şefii sprijiniţi de social democraţi au fost înlocuiţi cu persoane agreate de PD-L.

 

Boală necunoscută, cu repaus prelungit

Deşi Adriana Iordache se află în concediu medical de la începutul lunii octombrie, nimeni nu ştie exact motivele care o împiedică să ajungă la serviciu.
“Nu pot să vă spun boala de care suferă. Am primit o adeverinţă medicală în baza căreia beneficiază de concediu, dar acolo sunt trecute mai multe coduri, prin urmare presupun că ar fi vorba de mai multe boli. Bănuiesc totuşi că boala îi va trece curând şi se va prezenta la serviciu”, a declarat şefa Comisariatului Regional de Mediu Suceava, Diana Croitoru, care coordonează activitatea Gărzilor de Mediu din şase judeţe.
Pe perioada concediului medical al Adrianei Iordache nu a fost desemnată o altă persoană care să coordoneze în mod direct activitatea comisarilor Gărzii de Mediu Suceava, nici care să reprezinte instituţia în relaţia cu presa şi cu alte instituţii publice.
În aceste condiţii, au existat cel puţin câteva situaţii în care grave probleme de mediu, precum poluarea unor mari cursuri de apă, însoţite de mortalitate piscicolă, au rămas nerezolvate, în vreme ce multe alte probleme nici măcar nu au mai ajuns să fie cunoscute, pentru că nu au mai fost depistate de cei abilitaţi să ia măsuri pe linie de mediu.
Încercările de a intra în contact, telefonic, cu şefa Gărzii de Mediu Suceava, pentru a afla cauzele care o reţin să vină la serviciu sau data la care intenţionează să se întoarcă au fost sortite eşecului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Garda de Mediu Suceava, de două luni fără conducere.
 Vizualizări articol: 750 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 3 voturi
Garda de Mediu Suceava, de două luni fără conducere2.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Stiu boala trimis de
( 8 dec 2009, 12:03:53
FUNCTIONARITA CRONICA.
2.   VALEU trimis de
( 8 dec 2009, 12:34:10
asa pierde statul banii pe concedii medicale . ce bolnava ba ! vede ca a iesit basescu si tre s-o dea afara si d-asta sta in concedii medicale . doctorii astia ar trebui trasi in teapa. oricum e cea mai mare jigodie si cea mai afurisita de la garda

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei