Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 8 dec 2009 - Anul XIV, nr. 288 (4274)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Sorin AVRAM

Sorin AVRAM


Unii cu acte, rudele sărace ale lui nimeni cu acte

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cine trecea duminică seara pe lângă sediul PSD Suceava putea crede că mai e un pic şi vine noaptea dintre ani îmbrăcată de sărbătoare, cu sticla de şampanie făcută din surcele în mână şi cu grăsime de chişcă pe la gură. De fapt, la PSD Suceava se sărbătoarea, deja, trecerea dintre regimuri.
Dacă, altădată, prin sediul partidului bătea vântul, aşa cum acesta bate, de obicei, prin garsonierele din blocurile de nefamilişti în care locuiesc persoane care au băut banii de geamuri şi/sau chit, în seara de 6 decembrie locul a devenit neîncăpător. Asta pentru că la sediul partidului şi-au făcut apariţia şi nişte unii cu acte, rudele apropiate ale lui nimeni cu acte, care auziseră prin târg că Mircea Geoană va câştiga alegerile. Dacă s-ar fi ştiut că Mircea Geoană va înfrânge, atunci sediul PSD Suceava ar fi fost gol ca o sticlă de băutură dată peste cap de necaz şi aproape mut ca cineva care a ras o sticlă de băutură dintr-o suflare. De ce? Pentru că respectivii unii cu acte ar fi descoperit că mult mai important este să mergi în vizită la cumetri sau să-i priveşti pe caii verzi care aleargă pe pereţii din sufragerie decât să caşti gura la televizor în aşteptarea rezultatelor alegerilor prezidenţiale.
Evident că acei unii cu acte nu s-au prezentat la sediul PSD Suceava bucuroşi peste poate că noul preşedinte va trimite în judeţul nostru cisterne întregi cu lapte şi miere pe care poporul să le golească cu găleţile primite de la PD-L în campania electorală, ci pentru că s-au gândit la ei şi la neamurile lor. S-au gândit că imediat va începe prigoana celor puşi în funcţii de PD-L şi că locurile rămase astfel libere nu trebuie să se răcească, pentru că ar fi păcat. Apoi, doamnele, domnişoarele şi domnii din specia unii cu acte şi-au adus aminte şi de rudele lor care s-au săturat să fie învăţători, asistente medicale, văcari, găinari, adicătelea crescători de găini, pândari, cum ar veni poliţişti comunitari, gladiatori, adicătelea cultivatori de gladiole, sau băgători de seamă, cum ar veni băgători de seamă, şi şi-au spus că a venit timpul să le ajute şi pe ele, mai ales că, de-a lungul timpului, le-au tot mâncat cartofii, porcii şi raţele.
Numai că, din nefericire pentru cei care n-au făcut nici o mare brânză pentru PSD, dar s-au repezit să pună mâna pe plăcintele cu brânză făcute de alţii, socoteala din faţa televizorului de la sediul partidului nu s-a potrivit cu cea făcută de Biroul Electoral Central. Gluma de şantier veche de când România avea fabrici şi uzine cu „1 Mai prost ca tine n-am văzut” s-a transformat acum, când România e doar ţara fabricanţilor de diplome false, zvonuri şi funcţii pentru aplaudaci şi neamurile lor, în „Unii mai păcăliţi ca voi n-am văzut”.
Pe final este firesc să amintesc şi de acei nimeni cu acte ai PD-L Suceava care ar trebui să cam plece acasă aşa cum au plecat acei unii cu acte de la PSD. Ei, dar până la viitoarele alegeri mai e cale lungă, aşa că, după umila mea părere, cred că PD-L-ul va merge mai uşor cu demiterile pe scări.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Unii cu acte, rudele sărace ale lui nimeni cu acte.
 Vizualizări articol: 3082 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.5 din 8 voturi
Unii cu acte, rudele sărace ale lui nimeni cu acte4.558

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte editoriale semnate de:
Tiberiu AVRAM
Tiberiu AVRAM
Sandrinio NEAGU
Sandrinio NEAGU
Adrian BOTEZATU
Adrian BOTEZATU
Sorin AVRAM
Sorin AVRAM
Lucian AVRAMESCU
Lucian AVRAMESCU
Ion CRISTOIU
Ion CRISTOIU
Adrian CIOROIANU
Adrian CIOROIANU
Cristian GHINEA
Cristian GHINEA
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Robert TURCESCU
Robert TURCESCU
Ioan T. MORAR
Ioan T. MORAR
Dan APOSTOL
Dan APOSTOL
Angela FURTUNĂ
Angela FURTUNĂ
Mircea VASILESCU
Mircea VASILESCU
Alex Leo ŞERBAN
Alex Leo ŞERBAN
Pavel LUCESCU
Pavel LUCESCU
Ion DRĂGUŞANUL
Ion DRĂGUŞANUL

 

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei