Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 8 dec 2009 - Anul XIV, nr. 288 (4274)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Acuzaţii

Bolnav de gripă nouă, în stare critică, băgat în seamă de medici doar la insistenţele familiei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Acuzaţii grave sunt aduse medicilor secţiei de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă de către rudele unui bărbat din municipiul Suceava, bolnav de gripă nouă şi internat ulterior, în stare gravă, la Iaşi.
Mihaela Curpîn, soţia pacientului respectiv, îi acuză pe medici că nu i-au îngrijit corect soţul şi că au tergiversat transferul la Iaşi, deşi starea de sănătate a bolnavului era critică. Acuzaţiile vin tot din partea unui cadru sanitar, Mihaela Curpîn fiind asistentă medicală la Unitatea de Primire a Urgenţelor din cadrul Spitalului Suceava. Femeia îşi argumentează acuzaţiile prin faptul că, după obţinerea transferului, bărbatul a fost internat de medicii ieşeni direct în secţia de Terapie Intensivă, iar la câteva ore a făcut un stop cardio-respirator resuscitat. Asistenta susţine că soţul ei s-a aflat la un pas de moarte din cauza modului în care infecţioniştii de la Spitalul Suceava şi-au făcut treaba şi declară că va reclama cele întâmplate la Colegiul Judeţean al Medicilor.
Potrivit soţiei, Sorin Curpîn, de 32 ani, din Suceava, a fost internat în secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Suceava joi, 26 noiembrie, pentru stare generală proastă, febră, tuse, ameţeli şi insuficienţă respiratorie. Bărbatul a fost suspectat de gripă nouă, iar rezultatele analizelor de laborator transmise sâmbătă de Institutul Cantacuzino au confirmat prezenţa virusului AH1N1.

 

I-au întrerupt terapia cu Tamiflu şi au vrut să-l trimită acasă

Mihaela Curpîn spune că, pe perioada internării la Suceava, soţul său ar fi beneficiat de o atenţie redusă din partea medicilor infecţionişti, care l-ar fi tratat pentru gripa nouă fără a ţine cont şi de afecţiunile preexistente, iar după câteva zile de spitalizare ar fi vrut chiar să-l externeze, în ciuda faptului că starea sa de sănătate se înrăutăţise vizibil.
“Soţul meu suferă de o malformaţie congenitală, cavernom de venă portă, pentru care a fost operat în 1996, şi are splina extirpată în cadrul unei intervenţii chirurgicale suportate în 2001. El nu are voie să urmeze orice fel de tratament, însă medicii nu s-au chinuit să-i citească documentaţia, s-au mulţumit doar să noteze în foaie ce le-am povestit eu, pe scurt, despre situaţia sa. Fiindcă radiografia a arătat că are bronho-pneumonie şi se ştia că este infectat cu virusul AH1N1, i-au dat antibiotice şi Tamiflu. Miercuri dimineaţă, pe 2 decembrie, soţul meu se simţea foarte rău, avea urechile cianotice, palmele albastre şi era confuz, însă medicii au spus că este o reacţie adversă la Tamiflu, motiv pentru care au încetat să i-l mai administreze. Mai mult, au zis că starea lui este de fapt bună şi că poate pleca acasă. La insistenţele mele nu l-au externat şi, tot la solicitarea mea, i-au mai făcut nişte analize, o ecografie şi o radiografie pulmonară. Deşi filmul a arătat că bronho-pneumonia a avansat, medicul de la Infecţioase, Alina Mihailiuc, a spus că ea nu se bazează pe poză, ci pe ce aude când îl ascultă la plămâni, iar la consult totul a ieşit bine”, a spus femeia.

 

Au refuzat să-l transfere la Reanimare fiindcă are gripă nouă

Mihaela Curpîn precizează că, miercuri seară, în urma insistenţelor sale, soţul său a fost examinat şi de un neurolog, care ar fi pus un diagnostic de terapie intensivă, “observaţie encefalopatie portală”, dar cadrele medicale nu au luat nici o măsură pentru a-l transfera în această secţie, pe motiv că la terapie intensivă nu există un compartiment special pentru bolnavii cu AH1N1.
“El era atât de confuz, încât atunci când neurologul l-a întrebat în ce lună şi an suntem a spus august 2007. Doctoriţa Cristina Nicolae a fost singura care, miercuri seară, a acceptat să-i citească documentele medicale, pentru a-i cunoaşte istoricul, şi care a sunat chiar şi la Iaşi. A spus, însă, că nu poate lua nici o decizie până joi dimineaţă, 3 decembrie, până nu vorbeşte cu şefa secţiei, Corina Stănescu”, a subliniat femeia.
Potrivit Mihaelei Curpîn, cadrele medicale de la Boli Infecţioase se fac vinovate de neglijenţă şi prin faptul că soţul ei nu ar fi beneficiat la timp de toate investigaţiile pe care le impunea situaţia sa.
“Nu s-au gândit că, poate, este cianotic şi confuz pentru că a făcut complicaţii, au apreciat pur şi simplu că nu au motive de îngrijorare. Puteau să-i facă, de exemplu, o puncţie, încă de miercuri, pentru a exclude diagnosticul de encefalită, care este unul foarte grav. La insistenţele mele i-au făcut de-abia joi, înainte de a-l transfera la Iaşi, o tomografie, pentru a stabili dacă este vorba sau nu de aşa ceva. Nici la Iaşi nu-l trimiteau dacă nu interveneam eu”, a explicat Mihaela Curpîn.

 

“La Spitalul Suceava, unde lucrez din 2004, doctorii şi-au bătut joc de mine”

Femeia precizează că, odată ajuns la Iaşi, la Spitalul Sf. Spiridon, soţul ei a fost dus direct la Terapie Intensivă, iar din cauza stării critice în care se afla a intrat, la câteva ore de la internare, în stop cardio-respirator resuscitat.
“Vineri dimineaţă, doctoriţa care-l are în grijă la Iaşi mi-a spus că e în stare foarte gravă şi să nu-mi fac nici o speranţă. Mi-a spus, de asemenea, că medicii de la Suceava nu ar fi trebuit să-i întrerupă terapia cu Tamiflu, fiindcă acest medicament a fost testat pe un număr foarte mare de oameni, iar reacţiile adverse au fost excluse. Asta înseamnă că infecţioniştii de la Spitalul Judeţean nu sunt informaţi cu privire la medicamentele pe care le administrează pacienţilor. Mi-au zis şi că soţul meu era cianotic din cauza lipsei de oxigen, a faptului că plămânii lui nu mai reuşeau să oxigeneze creierul. Acum, soţul meu se simte mai bine, îşi revine de la o zi la alta, şi asta datorită medicilor de la Iaşi. La Spitalul Suceava, unde lucrez din 2004, doctorii şi-au bătut joc de mine”, a declarat Mihaela Curpîn.
Ieri, în ciuda insistenţelor noastre, nici unul dintre medicii de la Secţia de Boli Infecţioase care s-a ocupat de caz nu a putut fi contactat pentru a-şi exprima punctul de vedere.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bolnav de gripă nouă, în stare critică, băgat în seamă de medici doar la insistenţele familiei.
 Vizualizări articol: 3136 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.27/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.3 din 15 voturi
Bolnav de gripă nouă, în stare critică, băgat în seamă de medici doar la insistenţele familiei4.3515

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Sunt slabi trimis de
( 8 dec 2009, 13:16:38
Cea mai buna investitie de la Spitalul Suceava ar fi sa ii trimita din nou la studii pe doctori. Degeaba le dam aparatura ultraperformanta pe mana daca ei sunt corigentii facultatilor de medicina. Din moment ce ei nu prea stiu medicamentele de baza si efectele lor ce naiba sa faca cu aparate ultrasofisticate de ultima generatie?
2.   Astia sunt doctorii din Suceava trimis de
( 8 dec 2009, 13:23:16
Probabil ca toti doctorii din spitalul judetean au terminat facultatea cu nota 5 sau 6, altfel ajungeau in spitale mai mari. Ei sunt mediocri, dar au fost invatati doar cu spaga, asa ca nu le pasa absolut de nimeni, nici macar daca pacientul este un coleg de-al lor. Dai spaga bine, nu... la revedere. Si totusi exista o sansa de a-i face pe acesti "doctori" sa se poarte normal cu pacientii lor. Sa fie batuti de familiile pacientilor, 1, 2, 10 doctori, pana se vor invata sa se poarte ca oamenii. Toti doctorii se cred superiori noua, oamenilor de rand si se poarta oribil cu noi. Justitia nu poate face nimic daca ei te omoara, dar daca tu ii omori pe ei, atunci justitia isi face aparitia? Normal, ca tara jegoasa in care traim se cheama Romania. Iar ghinionul nostru este dublu: noi traim si in Suceava... Vai de capul nostru!
3.   Sa le fie rusine trimis de
( 8 dec 2009, 15:12:37
din cauza unora care se cred mari doctori, unii ajung sa sufere enorm. daca nu intervenea sotia lui, el putea sa moara din cauza incostientei cu care medicii din suceava l-au tratat. ironic este un caz fericit deoarece a ajuns la iasi in ultima clipa si a fost salvat, dar daca nu "ai pile" ajungi sa mori in mijlocul strazii cu analizele care arata ca esti sanatos tun, dar de fapt mai ai doar cateva zile de trait. sa le fie rusine celor care se cred medici numai pentru faptul ca au salarii mai decente dar si o spaga pe masura din partea celor care ii implora sa ii trateze... aceasta este magnifica Romanie a secolului XXI

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei