Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 3 dec 2009 - Anul XIV, nr. 284 (4270)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Calomnie

Lungu ameninţă cu judecata un administrator de asociaţie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Reabilitarea termică a blocurilor şi problemele întâmpinate la unele dintre acestea au stârnit un conflict între primarul Sucevei, Ion Lungu, şi administratorul unei asociaţii de locatari.
“Vreau să fac o atenţionare publică administratorului Şoimaru, de la asociaţia 26 Tudor Vladimirescu. Acest domn Şoimaru îşi permite să spună nişte tâmpenii, că blocurile nu au fost reabilitate pentru că primarul a luat banii şi i-a băgat în campania electorală. Am să-l acţionez în judecată, mai ales că nu este la prima abatere. Şi în campania din 2004, deşi eram cu plata la zi la asociaţie, a dat o adeverinţă falsă, în care a spus că sunt restanţier, atunci când era lupta în turul II”, a declarat ieri primarul Ion Lungu, în conferinţa de presă.

 

Contractul de reabilitare termică a unui bloc, la un pas de reziliere

Acesta a prezentat situaţia la zi a reabilitării termice a blocurilor, precizând că până acum au fost finalizate şapte blocuri, iar alte patru blocuri urmează să fie finalizate până la sfârşitul săptămânii.
Rămân cinci blocuri cu probleme, în principal blocul L2 nr. 28 de pe strada Samuil Isopescul, contractat de firma Elsaco.
“Încercăm să găsim o modalitate de reziliere a contractului la acel bloc, pentru a încredinţa direct lucrarea unei alte firme, care să se ţină de treabă.
Aşa cum merg lucrurile, cu cei cinci oameni cu care lucrează acolo, nici la Crăciun nu vor fi gata lucrările”, a spus Lungu.

 

Administratorul ameninţat cu judecata se declară un admirator al primarului

Primarul a lansat din nou o avertizare la adresa administratorului, despre care spune că a lansat zvonuri mincinoase:
“Îl atenţionez să îşi vadă de treaba lui, că o să-l acţionez în judecată. Nu eu aleg firmele care să lucreze, acestea vin la licitaţie şi, din păcate, în asociaţia dumnealui s-a nimerit acest bloc, care este cel mai tare în urmă cu lucrările de reabilitare termică, pentru că are constructorul cel mai rău, firma Elsaco, care nu ştiu de când are divizie şi de construcţii, dar au îndeplinit toate condiţiile impuse la licitaţie şi au câştigat lucrarea”.
Pe de altă parte, administratorul asociaţiei 26, Iulian Şoimaru, nu doar că a negat vorbele care i s-au atribuit de către primar, dar s-a arătat şi foarte surprins de intenţiile acestuia.
“E o aberaţie! Mi se pare absurd să mi se reproşeze că l-am vorbit de rău pe un om pe care îl apreciez pentru ce a făcut şi face pentru Suceava, mai ales acum, când ne-a şi ajutat să fim încadraţi în acest program de reabilitare termică a blocului. Ar trebui să fiu prost ca omul să mă ajute şi eu să arunc cu noroi în el. Nu ştiu cine i-ar fi spus asemenea lucruri, dar sigur n-am fost eu. Am 68 de ani, dar cred că mai ştiu totuşi ce vorbesc, iar de alcool nici nu poate fi vorba, că nu am pus în gură o picătură din 1966. Sunt membru PSD, dar asta nu mă împiedică să recunosc că e cel mai bun primar pe care l-am avut, de la Sofronie şi până acum”, a declarat Iulian Şoimaru.
Acesta a spus că intenţionează să poarte totuşi o discuţie faţă în faţă cu primarul Ion Lungu, pentru a se lămuri de unde au apărut asemenea vorbe, care i-au fost atribuite lui.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lungu ameninţă cu judecata un administrator de asociaţie.
 Vizualizări articol: 765 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Lungu ameninţă cu judecata un administrator de asociaţie5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Adevarul trimis de
( 3 dec 2009, 17:13:56
Se poate spune la blocul M21 , unde sta dl Lungu, trei scari sunt reabilitate de Marelvi cu suma imensa de 7 miliarde, fara alte costuri de proiectare si calculare. Tot patronul de la Marelvi a donat pentru campania lui Basescu 5 miliarde. Iar problema de la blocul L2 este din cauza banilor putini ce ii primesc, din cauza donatiilor cerute de catre Lungu pentru campanie si in plus d-na Dana Humoreanu , marea jurnalista ce coordoneaza acest site, nu contribuie deloc in schimbul unei taceri pe timpul campaniei.

Normal ar trebui sa se justifice cele 780 de milioane incasate de proiectant, care si a facut treaba din birou si sunt probleme mari (de ex tevile de gaz).

Oare care este legatura intre Sc Mihul SRL si domnul Soimaru?

D-na Humoreanu de ce nu s-a facut blocul L2 numai din banii primariei si locatari sa cedeze ultimul planseu? Sau aveti de gand sa va faceti propria constructie? Asa va cumpara PDL tacerea. Sa va simiti ultimi ziaristi cenzurand acest me
1.1  RE: Adevarul trimis de
( 3 dec 2009, 17:43:19
Eu nu stiu de ce te mai zbati atata?! Se stie clar ca presa locala e aservita puterii locale. Daca va iesi presedinte Geoana, ei tot PDL-ului ii vor tine partea. Si asta pana la alegerile locale urmatoare, cand va iesi alt primar decat Lungu. Se stie ca mare parte din contractele de publicitate se fac pe banii publici. Acelasi lucru fac si partidele politice. Ai bani iti faci publicitate in ziarul local. Cei 2 patroni ai celor mai importante ziare locale asta fac de ani de zile. Santaj la alesii locali pentru ca acestia sa cotizeze la ziare.
2.   Felicitari NEUTRU trimis de
( 3 dec 2009, 18:21:56
ce este deranjant? este ca nici nu poti vorbi de o deontologie cu dansii. Ei atat stiu sa se indoape de pe spinarea saracilor si sa scrie la comanda. Imi aduc aminte de Vadim Tudor pe vremea lui Ceausescu. Dar acela era bolnav mintal si nu hot pecrum toti din politica noastra.

Concluzia mea este ca de fapt toti politicenii locali sunt niste pioni jucati pe o tabla de sah de "hahalerele" sau "mogulii" din presa aceasta ce rade de naivitatea noastra a simplilor cetateni
3.   Exemplu de "mogul" trimis de
( 3 dec 2009, 18:28:23
Vreau sa dau an alt exemplu, ca sa nu se supere cei de la Monitorul de Suceava.

Mihai Chira , un fustrat ce a facut saracul Liceul Industrial 4, si trecea clasa deoarece mergea cu sticlutza la profesorul Miron. Apoi baiatul fiind suparat a trecut la presa. Si isi bate jok de noi simpli suceveni. De exemplu la ziarul condus de dansul reclamele de la institutiile statului sunt la licitatie, numai sa nu supere amigdalele lui Flutur si Lungu. Si baiatul primeste bani de la noi contribuabilii onesti, dar dansul pentru crasma lui de ce nu plateste nici o dare. Acea crasma e ilegalitate totala: muncitori fara carte de munca, casa de marcat nefiscalizata, etc. Si de ce ? Pentru ca el e "mogulul " Chira si face ferfenitza pe toti ce se leaga de el. Dar nu are de gand sa plateasca dari delok , caci prostii sunt cei ce platesc si desteptii sunt cei ce primesc.

Da ei sunt rusinea societatii sucevene.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei