Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 3 dec 2009 - Anul XIV, nr. 284 (4270)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Decizie

Cererea de înlocuire a preşedintelui BEJ Suceava, respinsă de instanţă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Decizia Biroului Electoral Judeţean Suceava de a-i înlocui din funcţii pe toţi cei patru preşedinţi din secţiile de votare din Slatina, precum şi locţiitorul unuia dintre aceştia, şi-a găsit răspunsul. Cele cinci persoane vizate de măsura luată cu ocazia primului tur de scrutin pentru alegerile prezidenţiale şi-au exprimat nemulţumirea faţă de evenimentele din 22 noiembrie şi au solicitat în instanţă ca preşedintele BEJ Suceava să fie revocat din funcţie.

 

În motivele pe care preşedinţii secţiilor de votare din comuna Slatina le invocă în cererea de înlocuire a Ştefaniei Fulga Anton se arată că aceasta a avut o atitudine tendenţioasă şi un comportament care nu o îndreptăţeşte să mai ocupe funcţia de preşedinte al Biroului Electoral Judeţean Suceava.
„În jurul orelor 18.30-19.30, la secţiile noastre de votare s-a prezentat preşedinta Biroului Electoral Judeţean Suceava, judecător Anton Ştefania Fulga, împreună cu o echipă numeroasă de jandarmi şi într-o manieră greu de explicat pentru pretenţia de a trăi într-o societate liberă şi democratică, pur şi simplu am fost luaţi pe sus cu jandarmii şi scoşi afară din secţiile de votare. Modalitatea abuzivă, ilegală şi nu în ultimul rând lipsită de cel mai elementar bun-simţ în care am fost evacuaţi din secţiile de votare a fost de natură să ne aducă un grav prejudiciu moral în faţa oamenilor din comunitatea unde locuim şi unde am făcut serviciu o viaţă, o parte dintre noi în învăţământ, o parte în funcţii publice”, au arătat nemulţumiţii.
Pentru că şi-au simţit rănit orgoliul, cele cinci persoane vizate de înlocuirea din funcţie chiar în ziua derulării scrutinului din 22 noiembrie au cerut o măsură similară în privinţa preşedintelui BEJ Suceava.
După ce au analizat această plângere, judecătorii de la Tribunalul Suceava au decis s-o respingă.

 

Primarul din Slatina a depus plângere penală împotriva preşedintelui BEJ Suceava

Un alt nemulţumit pe frontul de la Slatina este primarul Ilie Gherman. Acesta a depus o plângere penală împotriva preşedintelui BEJ Suceava pentru infracţiunea de abuz în serviciu.
„În jurul orei 18.00, în biroul primarului au intrat trei jandarmi care mi s-au adresat cu solicitarea de a părăsi biroul, spunând că au dispoziţie de la preşedinta Biroului Electoral Judeţean Suceava să mă evacueze. Am fost stupefiat şi lipsit de orice reacţie, supus unei situaţii umilitoare şi cras abuzive, întrucât în faţa Primăriei erau circa 100 de persoane, fiind zi de vot”, se plânge Ilie Gherman.
Ştefania Fulga Anton are în spate o decizie a Biroului Electoral Judeţean Suceava, luată ca urmare a neregulilor descoperite la Slatina în ziua alegerilor.
„În sediul secţiei de votare se afla un consilier PD-L, iar la scurt timp şi-a făcut apariţia şi primarul comunei Slatina, Ilie Gherman, care a fost indignat de prezenţa ziariştilor acreditaţi şi care, alături de locţiitorul preşedintelui secţiei de votare, Mihai Făluţă, a încercat să îi scoată pe ziarişti în afara secţiei. Primarul comunei şi-a justificat prezenţa în secţia de votare prin faptul că trebuie să treacă prin secţie în drum spre biroul său”, se menţionează în decizia BEJ.
Trebuie spus doar că Ilie Gherman nu este la primul scandal legat de alegeri, anul trecut fiind protagonistul altor scene similare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cererea de înlocuire a preşedintelui BEJ Suceava, respinsă de instanţă.
 Vizualizări articol: 693 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Cererea de înlocuire a preşedintelui BEJ Suceava, respinsă de instanţă3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei