Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 21 nov 2009 - Anul XIV, nr. 274 (4260)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

În aşteptarea sentinţei

Tâlharii afaceristului Cristian Cajvănean, în faţa procurorilor, înainte de judecată

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cinci din cei şase indivizi acuzaţi că au pus la cale jaful comis în plină stradă asupra omului de afaceri Cristian Cajvănean (37 de ani), soldat cu moartea acestuia, au fost scoşi, ieri, din arestul poliţiei, şi aduşi, sub escortă, în faţa procurorilor Direcţiei de Combatere a Crimei Organizate şi Terorism - Serviciul Teritorial Suceava, pentru a le fi prezentat materialul de urmărire penală cu acuzaţiile ce li se aduc.
Gheorghe Anton, zis „Legionarul”, şi Iulian Spatariu, ambii din comuna Adâncata, Dan Platoc, zis „Caşuba”, şi Constantin Lungu, ambii din municipiul Suceava, precum şi Vasile Crasi, din Ipoteşti, au aflat de la procurorii DIICOT că vor fi trimişi în judecată, zilele următoare, pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire de grup infracţional organizat şi tâlhărie cu consecinţe deosebit de grave, fapte pentru care riscă să rămână în spatele gratiilor pentru următorii 25 de ani.
Singurul care nu a dat încă ochii cu procurorii, dar care figurează pe lista inculpaţilor, este Alin Novac, din Dumbrăveni, dispărut de la domiciliu şi dat în urmărire generală.
Prinderea lui Novac, sunt de părere anchetatorii, e doar o chestiune de timp şi, odată ce va ajunge pe mâna oamenilor legii, va fi expediat direct în spatele gratiilor, pe numele său figurând deja un mandat de arestare în lipsă.

 

Filmul jafului şi rolul fiecăruia dintre cei şase inculpaţi

Jaful asupra omului de afaceri Cristian Cajvănean s-a petrecut la data de 20 iulie a.c..
Proprietar al unei case de schimb valutar în centrul Sucevei, Căjvănean mai avea câţiva metri până la scara blocului în care locuieşte (zona 6 Noiembrie), în momentul în care doi indivizi necunoscuţi l-au atacat.
Unul dintre agresori l-a lovit, pe la spate, de două ori cu un par în cap, iar celălalt i-a smuls geanta în care avea echivalentul în lei şi valută a 400.000 de lei.
Cristian Cajvănean a murit în „Reanimarea” Spitalului Judeţean, după 17 zile de agonie.
În urma cercetărilor s-a stabilit că cei care l-au atacat pe proprietarul casei de schimb valutar au fost Anton şi Spatariu.
Ceilalţi, Platoc, Lungu, consideraţi de anchetatori a fi capii grupării, precum şi Crasi, s-au ocupat cu supravegherea victimei şi studierea programului, a traseelor pe care aceasta le folosea.
Rolul lui Alin Novac, susţin anchetatorii, a fost acela de şofer.
El a fost cel care i-a preluat, din zona Grădiniţei Nr. 1, de pe strada Alexandru Ienceanu, pe Anton şi Spatariu, imediat după comiterea jafului, şi i-a dus pe un câmp dintre Ipoteşti şi Bosanci, unde s-au întâlnit cu ceilalţi membri ai grupării, au împărţit banii şi au dat foc genţii.
Cei şase indivizi vor fi cercetaţi şi în alte şapte jafuri comise asupra unor valutişti din judeţ, fapte rămase în evidenţele poliţiei cu autori necunoscuţi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tâlharii afaceristului Cristian Cajvănean, în faţa procurorilor, înainte de judecată.
 Vizualizări articol: 2569 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.92/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.9 din 12 voturi
Tâlharii afaceristului Cristian Cajvănean, în faţa procurorilor, înainte de judecată3.9512

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Numai 25 ani?! trimis de
(21 nov 2009, 14:56:09
Nu se poate! Pentru crima, numai 25 anisori?!...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei