Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 21 nov 2009 - Anul XIV, nr. 274 (4260)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Finanţări

Proiecte de peste 500 de milioane de euro în judeţul Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Consiliul Judeţean Suceava, împreună cu autorităţile locale din judeţ, derulează în momentul de faţă proiecte cu o valoare de peste 500 de milioane de euro. Potrivit şefului administraţiei judeţene, Gheorghe Flutur, de la preluarea mandatului de preşedinte al CJ Suceava s-a reuşit promovarea a 321 de proiecte cu fonduri guvernamentale şi europene, toate acestea aflându-se în momentul de faţă în derulare.
Din cele 321 de proiecte, 87 sunt investiţii pentru drumuri şi poduri locale şi judeţene, promovate prin diverse programe de finanţare, după cum urmează: 43 de proiecte prin intermediul HG 577/1997 – componenta drumuri; cinci drumuri judeţene finanţate prin intermediul Programului Operaţional Regional; cinci drumuri judeţene finanţate prin intermediul Programului Operaţional Comun România - Ucraina – Moldova; două drumuri judeţene finanţate prin PHARE CBC; 16 proiecte finanţate din bugetul propriu al Consiliului Judeţean; 16 proiecte pentru construirea sau consolidarea unor poduri şi podeţe în mediul rural, finanţate prin intermediul Ordonanţei Guvernului nr. 7/2006.

 

74 de proiecte pentru alimentări cu apă, canalizare şi reabilitări staţii de epurare

La acestea se adaugă alte 74 de proiecte pentru alimentări cu apă, canalizare şi reabilitarea unor staţii de epurare. Dintre acestea, un proiect în valoare de aproximativ 52 de milioane de euro va fi finanţat din fonduri europene prin Programul Operaţional Sectorial, de acesta beneficiind 33 de localităţi ale judeţului. Tot pentru alimentări cu apă, canalizări şi reabilitarea unor staţii de epurare au mai fost aprobate 23 proiecte prin intermediul HG 577/1997, 24 de proiecte prin OG 7/2006, 15 proiecte prin PNDR - măsura 322, trei proiecte prin intermediul OG nr. 40; opt proiecte prin intermediul Băncii de Dezvoltare a Consiliului Europei, pentru localităţi care, având până la 50.000 locuitori, nu îndeplineau condiţiile pentru accesarea de finanţări prin alte programe, şi şase proiecte Programul SAMTID.
Potrivit unui bilanţ al Consiliului Judeţean, au mai fost aprobate 35 de proiecte pentru electrificarea unor cătune izolate, derulate prin intermediul Programului „Electrificare 2007-2009” al Ministerului Administraţiei şi Internelor. Dintre acestea, pentru opt proiecte s-a acordat finanţare, iar 27 urmează să primească finanţare în perioada imediat următoare.
Potrivit preşedintelui CJ Suceava, în judeţ au fost aprobate şi proiectele pentru construcţia a 40 de săli de sport, prin intermediul Companiei Naţionale pentru Investiţii, precum şi pentru 32 de baze sportive, prin intermediul OG nr. 7/2006. Din cele 32 de proiecte, în 18 localităţi, bazele sportive sunt în faza de construcţie, iar în alte 14 localităţi, în faza de proiectare.
Flutur a mai precizat că la acestea se mai adaugă 24 de proiecte pentru construirea sau reabilitarea, prin intermediul Companiei Naţionale pentru Investiţii, a unor cămine culturale, dintre acestea 18 fiind pentru obiective noi, iar şase pentru reabilitarea unor edificii existente, precum şi 23 de proiecte pentru amenajarea unor parcuri. Dintre acestea, Administraţia Fondului de Mediu a acordat finanţare pentru opt proiecte, celelalte 15 fiind în prezent pe lista de aşteptare. Alte şase proiecte se derulează prin Administraţia Fondului de Mediu, în vederea împăduririi a aproximativ 220 de hectare de terenuri degradate.

 

Proiect de 52 de milioane de euro pentru managementul deşeurilor

În acelaşi timp, şeful administraţiei judeţene a spus că, în ceea ce priveşte managementul deşeurilor, Consiliul Judeţean a demarat construcţia a două depozite ecologice de deşeuri, prin intermediul unui proiect de aproximativ 52 de milioane de euro finanţat prin intermediul Programul Operaţional Sectorial – Mediu, Axa 2.
Nu în ultimul rând, pe componenta socială, culturală sau de turism CJ Suceava a iniţiat proiecte de peste 21 de milioane de euro, printre care proiectul privind reabilitarea Cetăţii de Scaun şi a zonei de protecţie a acesteia, precum şi proiectele „O viaţă normală în centru – o poartă deschisă spre societate” şi „Gospodina” – Centrul de recuperare şi reabilitare Sasca, Centrul de recuperare şi reabilitare neuropsihiatrică “O nouă şansă” Todireşti, Proiectul privind modernizarea, dezvoltarea şi echiparea ambulatoriului de specialitate al Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava”, Proiectul privind modernizarea clădirii Complexului Muzeal Bucovina, Proiectul „Centrul de Informare Turistică” şi Centrul pentru susţinerea tradiţiilor bucovinene.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Proiecte de peste 500 de milioane de euro în judeţul Suceava.
 Vizualizări articol: 1639 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Proiecte de peste 500 de milioane de euro în judeţul Suceava3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei