Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 21 nov 2009 - Anul XIV, nr. 274 (4260)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Alcoolul are efecte benefice numai asupra inimilor bărbaţilor

Bărbaţii care consumă zilnic alcool prezintă cu 33% mai puţine riscuri de a suferi de maladii cardiace, însă acest lucru nu se aplică şi în cazul femeilor, potrivit unui studiu realizat recent de cercetătorii spanioli, informează bbc.co.uk.
Studiul a fost efectuat pe un eşantion alcătuit din 15.500 de bărbaţi şi 26.000 de femei şi a stabilit că o cantitate mai mare de alcool ar putea fi şi mai benefică pentru bărbaţi.
Femeile consumatoare de alcool nu au, însă, aceleaşi beneficii, potrivit acestui studiu.
Oamenii de ştiinţă critică, însă, concluziile studiului, avertizând că un consum ridicat de alcool creşte riscul de apariţie a altor maladii, iar alcoolul se face vinovat de 1,8 milioane de decese în fiecare an pe glob.
Studiul a fost realizat în Spania, o ţară în care se înregistrează o rată destul de ridicată a consumului de alcool şi una destul de scăzută a maladiilor coronariene.
La acest studiu au participat atât femei, cât şi bărbaţi, cu vârstele cuprinse între 29 şi 69 de ani, care au oferit răspunsuri la diverse întrebări ce le-au fost puse de cercetători, vizând stilurile lor de viaţă, după care au fost monitorizaţi timp de 10 ani.
Cercetătorii de la centrele din Spania au grupat voluntarii în şase categorii, începând de la persoanele care nu au băut niciodată până la persoanele care consumau zilnic peste 90 de grame de alcool. Această cantitate reprezintă echivalentul a opt sticle de vin pe săptămână.
Pentru bărbaţii care beau puţin alcool - mai puţin de un pahar de vodcă pe zi - riscul de maladii cardiace este cu 35% mai scăzut. Pentru bărbaţii care beau între trei şi 11 pahare pe zi, riscul scade cu 50%.
Aceste beneficii nu au fost constatate în cazul femeilor, dar ele oricum suferă din start de mai puţine afecţiuni cardiace decât bărbaţii. Cercetătorii sunt de părere că aceste diferenţe provin din faptul că femeile procesează alcoolul în mod diferit, hormonii feminini protejând organismul în faţa acestei boli.
Mecanismul care stă în spatele acestui fenomen sunt neclare, dar se ştie că alcoolul ajută la ridicarea nivelului de colesterol bun, care împiedică formarea plăcilor de colesterol rău (lipoproteine de densitate scăzută) în artere.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Alcoolul are efecte benefice numai asupra inimilor bărbaţilor.
 Vizualizări articol: 1796 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.20/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.2 din 5 voturi
Alcoolul are efecte benefice numai asupra inimilor bărbaţilor4.255

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Sa traiti bine! trimis de
(21 nov 2009, 19:11:58
stimati cetateni beti cat mai mult,bautura este benefica pentru organism!sistemul asta ticalosit ne duce in ispita cu totul!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei