Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 21 nov 2009 - Anul XIV, nr. 274 (4260)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Schimbări

Elevii intră în vacanţa de iarnă cu o săptămână mai devreme

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Elevii din judeţul Suceava vor intra în vacanţa de iarnă cu o săptămână mai devreme decât prevede structura anului şcolar în curs. Ieri, la întâlnirea directorilor de şcoli şi a liderilor de sindicat cu conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean, s-a decis ca angajaţii din şcolile sucevene să aibă în această lună doar o zi din concediul fără salariu pe care sunt obligaţi să-l ia toţi angajaţii din sistemul bugetar, urmând ca restul de zile de concediu fără plată să fie luate în luna decembrie.
Preşedintele Sindicatului „Bucovina-Rădăuţi”, Gheorghe Şorodoc, a declarat că, „la întâlnirea care a avut loc la Inspectoratul Şcolar, s-a decis ca ziua de 30 noiembrie să fie liberă pentru elevi, cadrele didactice fiind în concediu fără plată”. Elevii vor avea aşadar un weekend prelungit, având în vedere că luni, 30 noiembrie, orele se suspendă din cauza concediului dascălilor, iar marţi, 1 Decembrie, de Ziua Naţională, şcolile sunt de asemenea închise.
În ceea ce priveşte restul de zile de concediu fără plată pe care trebuie să-l efectueze cadrele didactice, Gheorghe Şorodoc a spus că „s-a stabilit ca acestea să fie luate cu cinci zile înainte de vacanţa de iarnă, şi anume în intervalul 14-18 decembrie”. În acest fel, elevii vor beneficia de o săptămână în plus de vacanţă. Dacă, potrivit calendarului acestui an şcolar, vacanţa de iarnă ar fi trebuit să înceapă pe 19 decembrie, după modificările intervenite prin decizia luată ieri de dascălii suceveni, vacanţa de iarnă va începe pe 12 decembrie 2009 şi se va încheia pe 3 ianuarie 2010.
Cursurile vor reîncepe pe 4 ianuarie 2010, iar primul semestru de şcoală se va încheia pe 29 ianuarie 2010. După această dată, elevii vor mai avea o vacanţă intersemestrială de o săptămână.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Elevii intră în vacanţa de iarnă cu o săptămână mai devreme.
 Vizualizări articol: 794 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.91/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.9 din 11 voturi
Elevii intră în vacanţa de iarnă cu o săptămână mai devreme3.9511

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Ce mai conteaza.... trimis de
(21 nov 2009, 13:43:50
Nu mai conteaza ca se incalca legea, nu mai conteaza ca profesorii au doar 6 zile libere dar li se retine bani pentru 7 zile si 2 ore (1 zi si doua ore lucreaza in folosul comunitatii), nu mai conteaza ca isj-ul poate sa-si ia 4 zile in noiembrie si 4 in decembrie, ca de, unii sunt si vor fi in campanie electorala si au nevoie, nu mai conteaza ca sindicalistii una vorbesc in dezbaterile publice si alta fac liderii lor cand vad o pereche de nadragi dati jos, nu mai conteaza ca legea spune ca negocierea privind efectuarea zilelor libere fara plata se face de angajator cu angajatul....conteaza doar "ce ordin a venit de sus".

Intrucat "sus" este ocupat propun sa-i dam jos pe actualii lideri de sindicat si sa alegem altii care sa ne reprezinte intr-adevar.

Este doar o propunere....pentru ca majoritatea celor din invatamant stau la rand in fata nadragilor dati jos....si-si accepta resemnati soarta....

Cred ca o si merita... SUCCESURI !
2.   Cernica trimis de
(21 nov 2009, 15:07:24
Sunt de acord!

Dar cum il dam jos pe Cernica? Ca el vrea sa iasa din functie doar cu picioarele inainte.

Oare o va lasa mostenire urmasilor sai?

Se vede ca Cernica e de-al Inspectoratului. La noi, liderul de sindicat, tocmai ne=a informat ca de miercuri 25 nov pana pe 2 dec vom fi in concediu.

De ce nu e bine asa? De ce trebuie sa-mi ia de Craciun toti banutii mei..care sunt si asa ffff. putini?

EU NU SUNT DE ACORD!

Haideti sa protestam!
3.   Protest trimis de
(21 nov 2009, 15:32:48
......hahaha,la majoritatea protestelor ies in strada citeva sute de oameni si parca le ar fi rusine sa si strige drepturile si opiniile ,oare de ce????ca ceilalti asteapta sa culeaga beneficiile si sa nu se implice sa nu cada rau fata de conducere ......."cu doua fete"......m a bucur ca traiesc afara dar m a doare cind vad ca nimik nu facem pt binele rom ce traiesc de pe o zi pe alta si asa se mai scur 20 ani in saracie si............
4.   Unde-i demnitatea!? trimis de
(21 nov 2009, 16:22:47
Ce sa mai spunem... pupi-n-curistii sunt peste tot.... colcaie! Se mai poate vorbi de moralitate in acest judet?!
5.   Bucuria lor! trimis de
(23 nov 2009, 00:23:10
Bucuria lor, cu vacanta asta marita, insa problema este mult mai grava. Spre ce se indreapta invatamantul romanesc, celebra scoala romaneasca? Nu cumva spre nicaieri, cu ajutorul neprecupetit al tuturor politicienilor? Am tot aflat, ba despre un pact, ba despre o noua strategie, ba despre inca o reforma (a cata?), dar NIMIC! Doar in campanie ce mai apar promisiuni, dar se uita repede!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei