Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 4 nov 2009 - Anul XIV, nr. 259 (4245)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Finanţare

Investiţie de aproape 300 de mii lei, la Centrul de plasament „Laurenţia Ulici”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Centrul de plasament pentru copilul cu dizabilităţi „Laurenţia Ulici” din Gura Humorului a beneficiat de aproape 300 de mii de lei, bani cu care a refăcut aproape în totalitate cantina unde iau masa cei 107 copii şi tineri aflaţi în grija statului.
24 de copii şi tineri de la „Laurenţia Ulici” provin de la fostul Spital de Neuropsihiatrie Siret şi sunt persoane care au afecţiuni grave de sănătate.
Chiar dacă Centrul de plasament pentru copilul cu dizabilităţi „Laurenţia Ulici” din Gura Humorului aşteaptă din anul 2001 o finanţare pentru a putea fi reorganizat, abia în urmă cu câteva luni a primit bani de la Consiliul Judeţean Suceava, pentru refacerea cantinei, care funcţiona fără autorizaţie.
„După două luni de muncă, cantina a fost inaugurată şi copiii pot să ia masa în condiţii decente. A fost refăcută instalaţia sanitară, electrică, termică. S-a reparat subsolul, s-a refăcut canalizarea şi tot ce nu funcţiona. Am reuşit să obţinem şi autorizaţie de funcţionare de la Direcţia de Sănătate Publică Suceava”, ne-a spus directorul general adjunct al Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava, Mona Săndulescu.
Cantina a fost inaugurată la sfârşitul săptămânii trecute, prilej cu care copiii din centru au susţinut un spectacol, „Feeria Toamnei”.
Beneficiarii acestui centru au vârste cuprinse între 12 şi 20 de ani, majoritatea fiind elevi ai Şcolii Speciale „Sf. Andrei” Gura Humorului.
Personalul care are grijă de copii şi tineri a reuşit să descentralizeze cât de cât sistemul de tip clasic, împărţind centrul într-un modul de tip familial pentru copilul cu dizabilităţi severe, unde convieţuiesc şase persoane, şi centrul propriu-zis, unde sunt internaţi ceilalţi bolnavi. Din totalul beneficiarilor, 86 provin din familii aflate în situaţii de risc, familii dezorganizate, fără venituri, care sunt în imposibilitatea de a-şi întreţine copiii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Investiţie de aproape 300 de mii lei, la Centrul de plasament „Laurenţia Ulici”.
 Vizualizări articol: 1030 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.20/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.2 din 5 voturi
Investiţie de aproape 300 de mii lei, la Centrul de plasament „Laurenţia Ulici”4.255

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei