Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 4 nov 2009 - Anul XIV, nr. 259 (4245)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Incapacitate

Căldura şi apa caldă pentru „pedepsiţii” din Burdujeni şi Obcini, încă promisiuni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Apa caldă şi căldura mai întârzie în casele sucevenilor cu locuinţele racordate la punctele termice încă nefinalizate. Din discuţiile administraţiei locale cu constructorii, care au avut loc ieri dimineaţă la Primăria Suceava, a reieşit că ameninţările cu sancţiuni financiare sunt ineficiente în faţa incapacităţii firmelor care execută lucrările de a-şi onora promisiunile.
Din cele trei puncte termice la care lucrările sunt mult întârziate, cel de pe strada Tipografiei era pregătit, luni seara, pentru furnizarea încălzirii şi, conform constructorilor, ar fi posibil ca astăzi sau mâine să se poată furniza şi apă caldă.
În Obcini ar fi trebuit să fie finalizate lucrările aseară, iar la punctul termic Cuza Vodă 6, jumătate din cele 28 de scări de bloc racordate ar putea avea agent termic cel mai devreme vineri. Cealaltă jumătate ar trebui să aibă apă caldă şi căldură, conform promisiunilor, de astăzi.
Primarul Ion Lungu a cerut imperativ directorului SC Termica SA, Constantin Plăcintă, „să stea pe capul constructorilor, să-i mai sprijine, să-i ajute, ca să putem asigura în această iarnă furnizarea căldurii şi apei calde şi sper ca acest lucru să se întâmple până cel târziu vineri în cartierul Burdujeni”.
Lungu afirmă că toate firmele care nu şi-au onorat contractele vor fi la final sancţionate financiar, că la ultima plată vor fi reţinuţi banii aferenţi penalităţilor, dar asta nu grăbeşte lucrările care sunt executate cu jumătate din necesarul estimat de forţă de muncă. Mai mult, una dintre firmele care lucrează la înlocuirea conductelor, Test Prima, nici măcar nu a onorat invitaţia de a participa la şedinţa săptămânală de evaluare a stadiului lucrărilor.

 

Cinci firme sunt ameninţate cu penalizări

„În colimator sunt mai multe firme- Aquaterm Botoşani, Hidroterm Roman, firma de la Baia Mare care face hidroizolaţiile, Loial, Test Prima din Suceava. Vom face evaluări şi pe evaluările de contract nerespectate vom aplica sancţiuni.
Până acum s-a plătit 30-40 la sută din valoarea lucrărilor, urmează să mai aducă facturi şi cu siguranţă le vom opri bani, nu vom face plăţile finale până nu vom avea situaţia cu întârzierile şi avizul de la asociaţiile de proprietari, că terenul a fost adus la starea iniţială”, a promis primarul Lungu.
La mai bine de o lună de zile de la termenul impus de municipalitate pentru finalizarea lucrărilor de înlocuire a conductelor de termoficare, adică 1 octombrie, din 52 de puncte termice, câte sunt în municipiul Suceava, la 49 se lucrează la capacitate, dar mai sunt trei puncte termice care nu sunt încă finalizate şi din acest motiv locatarii sunt condamnaţi să stea cu caloriferele reci în casă, deşi temperaturile exterioare sunt sub zero grade Celsius.
La 1 octombrie, nu aveau căldură zece blocuri racordate la punctul termic Obcini, şapte scări de la punctul termic Tipografie A 4 şi aproape 40 de scări racordate la punctul termic Cuza Vodă 6, din Burdujeni. Reamintim că licitaţia pentru lucrări a fost câştigată iniţial de consorţiul format din societăţile Energomontaj Bucureşti, Aquaterm Botoşani şi Florconstruct şi Hidroterm din Suceava, dar a fost contestată şi atribuită ulterior contestatarilor, adică firmelor INCOM şi CONEST, ambele din Iaşi şi INSTCOMP din Suceava. Unii dintre cei care au pierdut au reuşit după aceea să obţină lucrări ca subcontractori.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Căldura şi apa caldă pentru „pedepsiţii” din Burdujeni şi Obcini, încă promisiuni.
 Vizualizări articol: 656 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Căldura şi apa caldă pentru „pedepsiţii” din Burdujeni şi Obcini, încă promisiuni5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Intarziere trimis de
( 4 nov 2009, 13:05:07
Hai BASESCU! Organizare facuta de un vajnic om capabil si sustinator pana in panzele albe al lui Basescu. Firma Test Prima este a lui Cerlinca de la Primaria Suceava, subordonat de al domnului primar, dar de, trebuie sa castige oamenii un ban pt o maslina, o bucata de paine, o vila in Romania, una in Austria si una pe litoralul grecesc, nu?

Hai Basescu, ca ne plac glumele tale, una din ele este Lungu!

Pamflet. Persoanele publice se exclud, se pot inlocui cu prosti fiindca asa ne cred oamenii nostri politici.
2.   Sa traiti bine! trimis de
( 4 nov 2009, 13:48:15
E un ordin! laughing

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei