Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 4 nov 2009 - Anul XIV, nr. 259 (4245)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Catalin MIHULEAC

Cătălin MIHULEAC


În zilele cu morţi celebri, televiziunile se confundă cu nişte ciocli

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Facultatea absolvită de mine este cea de „Geologie-Geografie-Biologie”, şi nu m-am ales cu mare lucru după ea, în afara unei memorii care funcţionează deseori împotriva voinţei mele. La examene, trebuia să ţin minte mii de fosile şi de minerale cu denumiri imposibile, iar pentru asta o puneam serios la treabă pe Mnemosyne, destoinica zeiţă a memoriei şi totodată tainica iubită a maestrului Zeus. Să nu credeţi că mă fudulesc cu memoria mea. Din contra, consider că ea e mai curând un cusur, decât o calitate.
Astăzi, după ce viaţa m-a aşezat în faţa profesiunii de jurnalist, memoria îşi cască uneori sertarele, fără să mă întrebe. Deschide sertarele, hodoronc-tronc, şi-mi varsă conţinutul în faţă. Aşa s-a petrecut la începutul săptămânii trecute, când a doua comemorare a lui Dobrin – supranumit „Prinţul din Trivale” - mi-a reaprins circul mediatic de la moartea acestuia, când te şi întrebai cum de familia permitea hora din jurul lumânării de căpătâi, cu interviuri şi paparazzi. Muscoiul Adrian Păunescu dădea şi el târcoale lumânării, versurile ieşite din digestia lui artistică semănând cu o cravată ţipătoare la o ceremonie funerară. „Astfel, după o viaţă de artist / Şi dup-atâtea faulturi mortale, / Un pic mai obosit, un pic mai trist/ Ne părăseşte prinţul din Trivale...” Ce bombastic! Versurile lui Păunescu sunt numai bune pentru reclamele care încep cu „Te simţi balonat?” Auzi la el: „faulturi mortale”!
În zilele cu morţi celebri, televiziunile se confundă cu nişte ciocli, care îşi freacă mâinile, înainte de a număra bancnotele ratingului aducător de profit. Un singur regret au televiziunile: că n-au aflat modalitatea de a-l intervieva şi pe decedat, fiindcă ar da mişto pe sticlă o reporteriţă minimă la fustiţă, care să întrebe: ”Stimate Nicolae Dobrin, vă simţiţi ochei acum, când, iată, nu mai sunteţi decât în inima celor dragi?”
Televiziunile mai au un of la inimioară: că personalităţi precum Dobrin mor o singură dată. Dacă ar muri de mai multe ori, şi ratingul s-ar putea înmulţi.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului În zilele cu morţi celebri, televiziunile se confundă cu nişte ciocli.
 Vizualizări articol: 1745 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 10 voturi
În zilele cu morţi celebri, televiziunile se confundă cu nişte ciocli5.0510

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Cătălin MIHULEAC
Cătălin MIHULEAC
Mircea Radu IACOBAN
Mircea Radu IACOBAN

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei