Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 4 nov 2009 - Anul XIV, nr. 259 (4245)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Îmbolnăviri

Încă şase cazuri de gripă nouă, confirmate ieri în municipiul Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Patru elevi ai Şcolii Creştine Particulare Filadelfia din municipiul Suceava, trei băieţi şi o fată, au fost diagnosticaţi cu gripă cu virusul AH1N1, cursurile acestei unităţi de învăţământ fiind suspendate de astăzi.
Potrivit directorului Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava, doctorul Ludovic Abiţei, boala a fost confirmată la patru elevi cu vârste cuprinse între 14 şi 18 ani, care au început să prezinte primele semne de boală în 30 octombrie. Elevilor le-au fost recoltate probe biologice ce au fost transmise spre analiză Institutului Cantacuzino din Bucureşti, ieri seară fiind confirmată şi infecţia cu virusul AH1N1.

 

Una dintre profesoare, soţia bărbatului întors din Anglia cu gripă nouă

Cei patru elevi bolnavi au fost internaţi pentru moment în Compartimentul special amenajat din cadrul Secţiei de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Suceava, urmând ca DSP Suceava să solicite Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile şi Ministerului Sănătăţii aprobarea pentru ca elevii să primească medicaţia necesară la Suceava şi nu la Iaşi, aşa cum cere protocolul în asemenea cazuri. De menţionat că elevii confirmaţi cu gripă de tip AH1N1 sunt din clase diferite.
În cazul îmbolnăvirilor de la Filadelfia, directorul Abiţei ne-a declarat, aseară, că o profesoară de la această unitate de învăţământ este soţia unuia dintre cei doi bărbaţi diagosticaţi, sâmbătă, cu virusul AH1N1, după ce s-au întors din Anglia. Şeful DSP Suceava a subliniat că, din datele pe care le deţine până în prezent, sursa îmbolnăvirilor nu o reprezintă cadrul didactic, femeia începând să prezinte semne de boală simultan cu elevii.
Îmbolnăvirile în rândul elevilor de la Şcoala Creştină Filadelfia din Suceava vin după alte trei cazuri de boală confirmate, duminică, la Colegiul Militar din Câmpulung Moldovenesc, unitate care şi-a închis porţile pentru o săptămână, pentru a limita răspândirea virusului în colectivitate.

 

Suspiciuni de boală şi în cazul altor persoane

Institutul Cantacuzino din Bucureşti a confirmat, ieri, prezenţa infecţiei cu virusul AH1N1 şi la doi bărbaţi, de 23, respectiv 52 de ani, care au călătorit în Ucraina. Potrivit şefului DSP Suceava, primul pacient s-a deplasat în ţara vecină în 26 şi 30 octombrie, iar cel de-al doilea în data de 27 octombrie. Bolnavii urmează să fie internaţi într-o clinică din Iaşi pentru tratament de specialitate.
La Suceava, Direcţia de Sănătate Publică mai are sub supraveghere şi alte două cazuri de persoane care au călătorit în Ucraina şi prezintă simptome de boală.
În ultima săptămână, îmbolnăvirea cu gripă de tip nou a mai fost confirmată în cazul a două persoane care au venit din Olanda, precum şi a altor trei, dintre care doi bărbaţi şi o femeie, întoarse din Anglia. Până în prezent, în judeţ, numărul cazurilor de gripă nouă confirmate este de 21, primul caz fiind semnalat în luna august.
DSP are sub supraveghere alţi doi copii de la Şcoala Filadelfia suspectaţi că au contactat boala, profesoara lor fiind și ea în atenţia specialiștilor acestei instituţii.

 

Apel la populaţie pentru evitarea deplasărilor în Ucraina

Având în vedere contextul epidemiologic actual, responsabilul de relaţiile cu presa al DSP Suceava, bioinginerul Adrian Popescu, a recomandat ieri populaţiei să limiteze pe cât posibil deplasările pe teritoriul Ucrainei.
„Acest apel adresat cetăţenilor este motivat şi de atenţionarea transmisă de şeful Administraţiei de Stat Cernăuţi, V. Kuliş, prin care am fost informaţi despre apariţia în această zonă a cazurilor de îmbolnăviri cu gripă şi infecţii acute ale căilor respiratorii/ pneumonii. Oficialii din statul vecin recomandă evitarea călătoriilor în această zonă”, a spus purtătorul de cuvânt al instituţiei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Încă şase cazuri de gripă nouă, confirmate ieri în municipiul Suceava.
 Vizualizări articol: 4201 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.55/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.5 din 11 voturi
Încă şase cazuri de gripă nouă, confirmate ieri în municipiul Suceava4.5511

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Mai lasati cu o asemenea minciuna-"gripa porcina" trimis de
( 4 nov 2009, 13:59:13
De unde se stie ca e gripa porcina?Eu cred ca e gripa cum a fost pana acum .Gripa porcina nici nu exista asa cum nu a existat nici gripa aviara,aici sunt doar interese politice si cineva sa castige niste bani de pe vaccinuri,tare le place la cei din frunte sa sperie oamenii,eu una nu cred nimic din ce zic ei,eu cred mai degraba ca "gripa porcina" au politicienii ,daca ti se termina zilele poti sa mori din orice,un stop cardiac,accident vascular,calcat de masina etc.eu una niciodata nu am facut vaccin ptr gripa si altii care au facut au avut mai mari complicatii decat eu fara vaccin.
2.   Iar gripa ? trimis de
( 4 nov 2009, 15:05:17
ia mai lasati-ne , altceva nu aveti ? gripa sus , gripa jos.

3.   Gripa imchipuita trimis de
( 5 nov 2009, 00:41:40
Gripa au avut tot timpu oamenii mai ales in perioada de iarna, sa fim noi sanatosihappy

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei