Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 4 nov 2009 - Anul XIV, nr. 259 (4245)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Plângere la BEJ

PNL Suceava solicită retragerea afişelor pentru referendum în care apare Traian Băsescu

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Organizaţia Judeţeană Suceava a PNL a depus la Biroul Electoral Judeţean o plângere prin care reclamă folosirea ilegală a materialelor electorale de către Traian Băsescu, respectiv a acelor afişe în care acesta apare ca iniţiator al referendumului pentru parlament unicameral. Prin acelaşi document, liberalii solicită îndepărtarea tuturor materialelor electorale amplasate pe raza judeţului Suceava reprezentându-l pe Traian Băsescu destinate campaniei pentru referendum şi în care apare mesajul „Hai la referendum”.
Iniţiativa PNL Suceava vine după ce Biroul Electoral Judeţean din Iaşi a admis o plângere identică depusă de liberalii din acest judeţ.
În documentul depus la BEJ Suceava, liberalii arată că în momentul de faţă sunt încălcate prevederile Legii 370/2004 pentru alegerea Preşedintelui României.
„În fapt, începând cu 23 octombrie 2009, data începerii campaniei electorale, pe panourile electorale amplasate în locurile speciale pentru afişaj electoral, susţinătorii candidatului Traian Băsescu au afişat materiale privind campania electorală pentru referendumul care va avea loc în data de 22 noiembrie 2009. Aceste afişe sunt în mod evident destinate campaniei pentru referendumul în discuţie, conţinând mesajul „Hai la referendum” şi o menţiune vizând micşorarea numărului de parlamentari”, se arată în plângerea formulată de PNL Suceava, semnată de preşedintele organizaţiei, Alexandru Băişanu.
Liberalii au arătat că, potrivit prevederilor Legii 340/2004, locurile speciale de afişaj sunt destinate campaniei electorale pentru alegerile prezidenţiale, iar pe aceste panouri nu pot fi amplasate materiale de altă natură, precum cele destinate campaniei pentru referendum.


 

Liberalii susţin că aceste materiale electorale îi creează un avantaj lui Traian Băsescu

De asemenea, în plângere se arată că din conţinutul materialelor la care fac referire liberalii, Traian Băsescu ar apărea în ipostaza de iniţiator şi susţinător al referendumului şi nu în cea de candidat pentru funcţia de preşedinte al României.
„Conform prevederilor Codului de bune practici privind referendumul, adoptat de Comisia de la Veneţia, în perioada 2005 – 2007, autorităţile publice trebuie să îşi respecte obligaţia de neutralitate, care constituie un element de asigurare a liberei formări a voinţei alegătorilor. De asemenea, spre deosebire de cazul alegerilor, nu este necesară interzicerea completă a intervenţiei autorităţilor publice în favoarea sau în defavoarea propunerii supuse referendumului. Cu toate acestea, autorităţile publice, naţionale, regionale, locale, nu trebuie să influenţeze rezultatul scrutinului printr-o campanie excesivă şi unilaterală. Nu în ultimul rând, se interzice utilizarea fondurilor publice de către autorităţi în scopuri de campanie”, se mai arată în plângerea PNL Suceava.
Liberalii consideră că prin dubla ipostază în care apare Traian Băsescu, cea de candidat la preşedinţie şi de preşedinte în exerciţiu iniţiator şi susţinător al referendumului, acesta îşi poate crea un avantaj în comparaţie cu ceilalţi candidaţi la alegeri. Nu în ultimul rând, conducerea PNL Suceava susţine că materialele utilizate în campania pentru referendum trebuie să vizeze obiectul şi efectele pe care acesta le produce şi nu persoana preşedintelui României sau a candidatului Traian Băsescu la alegerile prezidenţiale.
Plângerea depusă de PNL Suceava ar urma să fie discutată de Biroul Electoral Judeţean în cursul zilei de astăzi, iar dacă va fi aprobată, în termen de 24 de ore de la rămânerea definitivă a deciziei, toate materialele la care fac referire liberalii ar trebui îndepărtate de pe panourile electorale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului PNL Suceava solicită retragerea afişelor pentru referendum în care apare Traian Băsescu.
 Vizualizări articol: 741 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.20/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.2 din 5 voturi
PNL Suceava solicită retragerea afişelor pentru referendum în care apare Traian Băsescu4.255

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Mda trimis de
( 4 nov 2009, 11:08:31
Poate reusiti sa scoteti afisele dar de referendum nu scapati asta e clar! S-a zis cu parlamentarii care dorm pe banii nostri (nu scapam chiar de toti dar o sa dispara cei care chiar nu fac absolut nimic).
1.1  RE: Mda trimis de
( 4 nov 2009, 11:18:29
or sa dispara, se vor duce in parlamentul european. Mi se pare corect, si asa unii stau degeaba, sau sunt altii ca onofrei, care nu are ce face si compune pamflete.

Degeaba incearca pnl sa lupte impotriva sefului lor, caci nu vor reusi. Viata e u surpriza, iar surpriza e curva ! si la toti ne plac surprizele !
1.2  RE: Mda trimis de
( 4 nov 2009, 18:58:09
Parlamentarii nu dorm pe banii nostri.

Pur si simplu profita de naivitatea unora dintre noi, mintindu-ne cu o nesimtire crasa.

Culmea e ca le merge.
1.3  RE: Mda trimis de
( 5 nov 2009, 00:05:33
parlamentul ar putea sa se lipsesca de vreo 35% din parlament (parlamentarii pd-l) care oricum sunt degeaba acolo (degeaba adica pe bani multi far sa faca nimic, de 9 luni o freaca si tara e tot mai rau)
2.   Vai ce speriosi sunteti trimis de
( 4 nov 2009, 11:39:49
dece sa le scoata va deranjeaza? pe mine nu,si asta nu inseamna ca voi vota cu Basescu. pentru mine toti sunteti jalnici si idioti,penibili,mincinosi si vreti voi sa aratati in urmatorii 4 ani cat de incapabili veti fi lucru stiut de toata lumea din tot ce ati faurit in mandatul care lati avut.ascundetiva toti si sa nu mai aud behaiturile voastre scarboase.
3.   Sugestie trimis de
( 4 nov 2009, 13:52:39
Sa scoata toate afisele cu fata catindatilor la functia de Presedinte. Sunt incredibil de antipatici si de incompetenti, absolut fiecare dintre ei!
4.   Tare ! trimis de
( 4 nov 2009, 17:52:13
ce misto ar fi sa vad tot orasul cu veverita din ice age si cu ghindahappy

ar fi super tare

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei