Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 4 nov 2009 - Anul XIV, nr. 259 (4245)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Certitudine

Bebeluşul găsit în WC, născut viu şi sănătos înainte de a fi aruncat de mamă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cazul femeii din Siret care a născut într-o toaletă a spitalului din localitate, fătul fiind găsit mort în WC, a fost finalizat din punct de vedere medico-legal, stabilindu-se cu certitudine că bebeluşul era viu când a fost adus pe lume. Mama bebeluşului, cea care l-a aruncat în grupul sanitar, urmează să răspundă în faţa legii pentru că şi-a ucis propriul copil, riscând între doi şi şapte ani de închisoare.

 

Medicii legişti au stabilit că fătul adus pe lume de Elena Prelipcean, în vârstă de 43 de ani, din oraşul Siret, de sex masculin, s-a născut „viu, viabil şi la termen”, având toate caracteristicile unui bebeluş normal. În urma probelor microscopice s-a descoperit că micuţul prezenta „pulmon parţial respirat”, dovada clară că a început să respire, totodată stabilindu-se şi că organele vitale i-au funcţionat până când a murit în WC. În ceea ce priveşte cauza morţii, s-a stabilit că bebeluşul a decedat din cauza sângerării abundente prin cordonul ombilical, care nu a fost legat imediat după naştere.
„Învinuita este cercetată penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de pruncucidere. Dosarul este încă într-o fază incipientă, deoarece până zilele trecute au fost aşteptate rezultatele de la Serviciul de Medicină Legală, care probează infracţiunea de pruncucidere”, a precizat Elisabeta Cocârlă, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava.
Cercetările sunt efectuate de un procuror criminalist din cadrul structurii, femeia fiind cercetată în stare de libertate.

 

Filmul unei fapte abominabile

În noaptea de 29 spre 30 august a.c., o angajată a Spitalului orăşenesc Siret a descoperit într-o toaletă a unităţii spitaliceşti un bebeluş mort. Fătul zăcea în WC şi nu mai prezenta semne vitale.
La scurt timp, poliţiştii au identificat-o drept suspectă pe Elena Prelipcean, care era internată în spital de mai multe zile pentru tratarea unei hipertensiuni. Deşi în luna a noua, femeia a reuşit să ascundă sarcina de toată lumea, inclusiv de medici. În noaptea respectivă, femeia a ieşit din salon, a intrat în toaletă şi a născut. Şi-a aruncat apoi copilul în WC şi a revenit în salon, fără ca nimeni să sesizeze ceva suspect. Cutremurător este şi faptul că mama a tras apa după ce a scăpat de copil, fără a reuşi însă să ascundă urmele monstruoasei fapte pe care a comis-o.

 

A susţinut că nu şi-a dat seama când a născut

Audiată de anchetatori imediat după descoperirea faptei, Elena Prelipcean a negat că şi-a omorât propriul copil, îndrugând o poveste neverosimilă.
Luată la întrebări şi de presă, aceasta a susţinut că, fiind „mai voinică”, nu a ştiut că este însărcinată, iar faptul că a vomitat des nu a pus-o pe gânduri, deoarece are probleme cu fierea.
Despre momentul în care a născut, povestea era la fel de neverosimilă.
„Aveam dureri mari şi m-am dus la toaletă. Mi s-au rupt cheaguri de sânge din mine, bucăţi mari...nu am ştiut că am născut”, încerca să convingă femeia cum de a „scăpat” în WC un băieţel de 2,9 kilograme.
 


Ginecologul care nu a depistat o sarcină în luna a noua

Un alt aspect care a frapat în acest caz este legat de faptul că, deşi internată în spital şi în ultima fază a sarcinii, femeia a reuşit să ascundă faptul că are un copil în pântece, inclusiv de medicul ginecolog, care a examinat-o cu patru zile înainte de naştere.
Ginecologul în cauză, Lucian Cozaciuc, s-a justificat că, în momentul examinării, pacienta nu prezenta nici un simptom de sarcină, avea toate funcţiile în limitele normale, în plus sarcina fiind ascunsă de faptul că este obeză ( avea 140 de kilograme la 1,60 m înălţime).
În prezent, medicul face obiectul unei anchete demarate de Colegiul Medicilor Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bebeluşul găsit în WC, născut viu şi sănătos înainte de a fi aruncat de mamă .
 Vizualizări articol: 748 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.20/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.2 din 5 voturi
Bebeluşul găsit în WC, născut viu şi sănătos înainte de a fi aruncat de mamă4.255

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Pana la urma.. trimis de
( 4 nov 2009, 13:46:39
Dragi jurnalisti,nu are relevanta daca nou-nascutul este un copil normal sau anormal.Ce intereseaza este ca acesta sa fie VIU si NU NEAPARAT VIABIL,adica inzestrat cu capacitatea de a trai.

Acuma, procurorii trebuie sa analizeze bine..pruncuciderea se savarseste cu intentie care poate fi directa sau indirecta.Daca mama si-a omorat copilul imediat dupa nastere,fapta constituie ucidere din culpa. Important de precizat este faptul ca intentia mamei de a-si ucide copilul trebuie sa fie determinata de starea de tulburare pricinuita de nastere.Starea asta este constatata doar pe baza unei expertize medico-legale!
2.   Bebelusu si cofetaru trimis de
( 4 nov 2009, 19:20:07
asta o fi vriun aburit de doctor ginicolog.daca ar fi fost pacienta mai tinara si mai sexi siar fi bagat si capu in P sa o consulte dar asa trebuie sa faca si el vrio 10 ani de puscarie pentru partasi la aceasta fapta si incompetenta in serviciu ca urmare a survenit decesul.dar romania e tara tuturor posibilitatilor de musamalizare

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei