Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 4 nov 2009 - Anul XIV, nr. 259 (4245)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Suceava

Gripa sezonieră şi gripa porcină au crescut vânzările farmaciilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Vânzările farmaciilor din judeţ au crescut de la debutul sezonului rece, comerţul cu medicamente antivirale devenind înfloritor şi pe fondul agitaţiei create de apariţia în judeţ a celui de-al doilea val de gripă nouă (porcină), care a dus deja la închiderea unei şcoli.
În unităţile de profil din judeţ, cererile populaţiei pentru Paracetamol Sinus, Fervex, Nurofen, Coldrex MaxGrip, TheraFlu, Modafen, Vitamina C sunt tot mai mari, foarte căutate începând să fie şi măştile de protecţie.
„Vânzările au început să crească de circa două săptămâni. E sezonul gripelor, iar până în martie lucrurile vor rămâne neschimbate. Şi gripa nouă a dus la un aflux mai mare de clienţi. Numai duminică, de exemplu, am vândut unei singure persoane o cutie cu 50 de măşti. Pleca în Ucraina şi vroia să se protejeze”, a declarat Anca Şoldănescu, de la farmacia Liv Farm, din Burdujeni.

 

Circa 35 de lei, pentru o doză de vaccin antigripal, în farmacii

În judeţ, toate unităţile de profil s-au aprovizionat cu medicamente contra bolilor de sezon. Cei care doresc măsuri suplimentare de protecţie au la dispoziţie, în afara medicamentelor specifice, şi vaccinuri antigripale. Pentru moment, însă, farmaciile au achiziţionat cantităţi mai mici, ţinând cont că cererea este destul de redusă din cauza preţului ridicat, de circa 35 de lei, pentru o singură doză. „Deocamdată nu am adus mai mult de 6-7 vaccinuri, însă în funcţie de cererea din partea populaţiei suntem dispuşi să suplimentăm oferta”, a punctat Anca Şoldănescu.
La farmacia Liv Farm, ieri dimineaţă, în decurs de numai zece minute, două persoane au cumpărat, printre altele, medicamente antivirale. Deşi nu erau foarte speriaţi de noua gripă, oamenii doreau să-şi cumpere tratamentul de urgenţă pentru eventualitatea în care ar fi avut nevoie de el.

 

Medicaţia pentru infecţia cu virusul AH1N1 nu se găseşte pe piaţă

„Nu mă prinde gripa pe mine fiindcă toată ziua alerg pe lângă casă, cu treburi. Mă gândesc, însă, la nepoţica mea”, spune Maria Mihai, de 54 ani, din Călugăreni.
„Nu sunt panicată, dar după ce-am văzut la televizor mă gândesc să nu-mi mai trimit copilul la cămin”, mărturiseşte şi Oana Dumitraş, de 25 ani, din Plopeni.
De menţionat că medicamentele antivirale pentru tratamentul infecţiei cu noul tip de virus gripal, cum ar fi Tamiflu, nu se găsesc pe piaţă. Şi asta, deoarece utilizarea incorectă a acestei medicaţii ar duce la apariţia rezistenţei virusului gripei noi. Ca urmare, produsele farmaceutice utilizate în terapia gripei noi au fost retrase de la comercializare, fiind disponibile numai în clinicile de boli infecţioase.

 

Stand special, cu articole dezinfectante şi măşti de protecţie, în Carrefour

Pentru a veni în întâmpinarea nevoilor populaţiei, administratorii hipermarketului Carrefour din municipiul Suceava au avut iniţiativa de a amenaja în incintă un stand special, de unde clienţii îşi pot procura articole dezinfectante şi măşti de protecţie împotriva virusului AH1N1. Standul a fost amplasat chiar lângă casele de marcat, unde clienţii găsesc măşti de uz general, de pânză, la preţul de 2.15 lei, care nu asigură, însă, protecţie la pulberi fine, vapori şi gaze toxice. Pentru clienţii mai pretenţioşi, care vor o protecţie mai ridicată, hipermarketul le-a pus la dispoziţie măşti cu supapă, la preţul de 13.50 lei. La acest stand, clienţii mai găsesc săpun antibacterial lichid, cu preţuri de 8.65 sau 10.45 lei, spray antibacterial, comercializat la preţul de 8.15 lei şi gel antibacterial - 8.15 lei. În farmacii, o mască simplă, fabricată din hârtie, costă câţiva bani.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Gripa sezonieră şi gripa porcină au crescut vânzările farmaciilor.
 Vizualizări articol: 1987 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Gripa sezonieră şi gripa porcină au crescut vânzările farmaciilor1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Din orice sa faca bani trimis de
( 4 nov 2009, 11:08:50
unde s-a ajuns;prostesc lumea;ce sa faca cu spray,gel antibacterial daca noi vorim de gripa a carui agent patogen este virusul? agitati lumea si unii mai slabi de inger intra in panica.
2.   Ce prosti trimis de
( 4 nov 2009, 15:22:20
cu 2 cepe si 200ml de vodka ai scapat de gripa. oricare ar fi ea.
3.   ... trimis de
( 4 nov 2009, 18:39:53
Am inteles ca a inceput sa se comercializeze si aspirina saracului.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei