Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 23 oct 2009 - Anul XIV, nr. 249 (4235)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Fonduri

Zeci de milioane de euro pentru dezvoltarea micro-întreprinderilor şi încurajarea turismului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Şeful Oficiului Judeţean pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit, Ovidiu Donţu, anunţă că în perioada 12 octombrie – 6 noiembrie 2009 este deschisă sesiunea în care se vor depune proiectele pentru măsura 3.1.2 „Sprijin pentru crearea şi dezvoltarea de micro-întreprinderi” şi pentru măsura 3.1.3 „Încurajarea activităţilor turistice”, suma totală alocată proiectelor fiind de 115.956.557 de euro.
Sprijinul nerambursabil acordat în cadrul celor două măsuri este de maxim 200.000 euro pentru un proiect, reprezentând până la 70% din valoarea cheltuielilor eligibile corespunzătoare investiţiei. Donţu a subliniat că termenul limită pentru depunerea proiectelor este vineri, 6 noiembrie, ora 12:00. Cererile de finanţare se depun la sediul Oficiului Judeţean de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (OJPDRP.
„În scopul eficientizării procesului depunerii proiectelor de investiţii, Ghidul Solicitantului a fost completat şi modificat. Una dintre modificări stipulează faptul că depunerea cererii de finanţare se poate face de către orice altă persoană decât reprezentantul legal, cu procură notarială de la persoana desemnată să reprezinte solicitantul conform legislaţiei în vigoare. O precizare importantă prezentă în varianta actualizată a Ghidului menţionează că este necesar ca beneficiarul să nu aibă fapte înscrise în cazierul fiscal, să nu aibă înscrieri care privesc sancţiuni economico-financiare în cazierul judiciar şi să respecte graficul de rambursare a datoriilor, dacă are datorii către bănci”, a spus Donţu.

 

Finanţare pentru dezvoltarea activităţilor meşteşugăreşti şi de artizanat

Beneficiarii eligibili pentru sprijinul financiar nerambursabil acordat prin măsura 3.1.2 sunt micro-întreprinderile şi persoanele fizice neînregistrate ca agenţi economici, care se vor angaja, însă, ca până la data semnării contractului de finanţare să fie autorizate cu un statut minim de persoană fizică autorizată şi să funcţioneze ca micro-întreprinderi.
Investiţiile finanţate prin măsura 3.1.2 privesc activităţile non-agricole productive, dezvoltarea activităţilor meşteşugăreşti, de artizanat şi a altor activităţi tradiţionale non-agricole cu specific local şi înfiinţarea de servicii pentru populaţia rurală.
Investiţiile în activităţi non-agricole productive privesc industria uşoară. Spre exemplu articolele de pielărie, încălţăminte, lână, blană, tricotaje, produse de uz gospodăresc.
Sunt, de asemenea, eligibile investiţiile în activităţi de procesare industrială a produselor lemnoase – începând de la stadiul de cherestea (ex. mobilă), în mecanică fină, asamblarea maşinilor, producţia de unelte şi obiecte casnice, de ambalaje sau alte asemenea investiţii. Investiţiile pentru dezvoltarea activităţilor meşteşugăreşti, de artizanat şi a altor activităţi tradiţionale non-agricole cu specific local au în vedere, de exemplu, prelucrarea fierului sau a lânii, olăritul, brodatul, sau confecţionarea instrumentelor muzicale tradiţionale. Totodată, pot fi finanţate şi activităţile de marketing – mici magazine de desfacere a propriilor produse obţinute din aceste activităţi.
 


Bani pentru spaţii de campare, ştranduri, piscine şi cai


Obiectivele specifice ale măsurii 3.1.3 se referă la crearea şi menţinerea locurilor de muncă prin activităţi de turism, în special pentru tineri şi femei, la creşterea valorii adăugate în activităţi de turism, la crearea, îmbunătăţirea şi diversificarea infrastructurii şi a serviciilor turistice, cât şi la creşterea numărului de turişti şi a duratei vizitelor acestora.
Obiectivele operaţionale vizează creşterea şi îmbunătăţirea structurilor de primire turistică la scară mică, dezvoltarea sistemelor de informare şi promovare turistică, crearea facilităţilor recreaţionale în vederea asigurării accesului la zonele naturale de interes turistic. Aici se încadrează investiţiile private în infrastructura turistică de agrement independentă sau dependentă de structura de primire turistică, precum spaţii de campare, amenajări de ştranduri şi piscine, achiziţionare de mijloace de transport tradiţionale pentru plimbări, trasee pentru echitaţie, inclusiv prima achiziţie de cai în scop turistic (cu excepţia celor pentru curse şi competiţii) şi asigurarea adăposturilor acestora, rafting.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Zeci de milioane de euro pentru dezvoltarea micro-întreprinderilor şi încurajarea turismului.
 Vizualizări articol: 760 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Zeci de milioane de euro pentru dezvoltarea micro-întreprinderilor şi încurajarea turismului5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei