Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 23 oct 2009 - Anul XIV, nr. 249 (4235)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Modernizare

Pădurarii suceveni vor fi dotaţi cu case de marcat portabile

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Lemne de foc, buşteni de construcţii sau trofee de vânătoare, toate acestea vor putea fi cumpărate chiar în mijlocul pădurii, iar cumpărătorului i se va elibera pe loc bon fiscal.
Acesta este ţelul pe care şi-l propune noua conducere a Direcţiei Silvice Suceava, pentru ca activitatea silvicultorilor să fie cât mai transparentă şi mai eficientă. Tocmai de aceea, în perioada imediat următoare, Direcţia Silvică Suceava se va dota cu câteva sute de case de marcat portabile.
“În activitatea noastră suntem foarte mult legaţi de teren, de aceea e şi greu de imaginat o casă fiscală în pădure, dar există acele dispozitive de dimensiuni mai mici. Urmează ca în perioada următoare să-i dotăm pe toţi gestionarii de fonduri silvice cu aşa ceva, pentru că în momentul de faţă, case de marcat au doar şefii de district. Am dat dispoziţii clare ca atunci când cetăţeanul le înmânează banii, să primească bon fiscal, care îl asigură de suma discutată şi consemnată în documente, pentru a fi eliminată orice suspiciune”, a declarat noul director al DS Suceava, Mihai Miheţiu.
Pentru că pădurarii suceveni nu sunt familiarizaţi cu utilizarea acestor case de marcat, firma de la care vor fi achiziţionate va trebui să le facă şi un instructaj practic acestora.
“Prevederile legii nu sunt făcute pentru a susţine modul nostru de operare. Activitatea silvică are particularităţile ei, dar încercăm să ne adaptăm cât mai mult”, a spus şeful silvicultorilor suceveni.

 

Lemnele de foc pentru populaţie, vândute cu bon fiscal

Mihai Miheţiu a mai adăugat că aceste case de marcat vor fi utile mai ales în această perioadă a anului, când, datorită cererilor foarte mari de lemne de foc, a fost suplimentată cantitatea care va fi pusă la dispoziţia populaţiei, la 26.000 de metri cubi de lemn. În prezent, DS Suceava are disponibili 17.500 de metri cubi de lemn, iar cantităţile necesare suplimentar vor fi asigurate în curând.
Pentru a asigura o aprovizionare fluentă a populaţiei şi pentru a evita specula cu lemn pentru foc, a fost luată decizia ca o familie să achiziţioneze maxim zece metri cubi de material lemnos. Cei interesaţi să cumpere lemn de foc trebuie să se adreseze conducerii ocoalelor silvice în orice zi a săptămânii, între orele 8:00 şi 10:00, iar ridicarea efectivă a lemnului se va face în zilele de miercuri, joi şi vineri, în baza repartiţiei stabilite de şefii ocoalelor silvice.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Pădurarii suceveni vor fi dotaţi cu case de marcat portabile.
 Vizualizări articol: 1253 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Pădurarii suceveni vor fi dotaţi cu case de marcat portabile3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   SIGUR! trimis de
(23 oct 2009, 14:48:51
N-au ce face cu banii!!!! Vai, ce mult lemn se vinde legal! Doar asta ne mai lipsea!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei