Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 14 oct 2009 - Anul XIV, nr. 241 (4227)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Controale

Tranzacţie imobiliară de 3,45 de milioane de euro, verificată de Finanţe

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Direcţia Generală a Finanţelor Publice Suceava a început controalele la persoanele fizice care au realizat tranzacţii imobiliare în perioada 2007 – 2008 şi care nu s-au înregistrat la această instituţie ca plătitori de TVA.
Potrivit Directorului DGFP Suceava, Petrică Ropotă, cea mai mare tranzacţie care va fi verificată are o valoare de 14,8 milioane de lei, respectiv 3,45 milioane de euro, aceasta fiind realizată în anul 2007 de o persoană din zona Rădăuţi. Pe locul al doilea se află o altă persoană, tot din Rădăuţi, care în anul 2007 a vândut o proprietate imobiliară de 4,8 milioane de lei. Pe lista de verificări a finanţiştilor suceveni se află şi cele mai mari tranzacţii din anul 2008, prima ca valoare fiind de 8,1 milioane de lei. Urmează apoi o persoană care în urma unei tranzacţii imobiliare a obţinut 8,06 milioane de lei şi o altă persoană care, în urma a două tranzacţii, a obţinut opt milioane de lei.
Ropotă a spus că DGFP Suceava va verifica tranzacţiile efectuate de 1300 de suceveni. El a precizat că obligaţia de înregistrare ca plătitor de TVA revine persoanelor fizice care efectuează astfel de tranzacţii cu caracter de continuitate şi care se încadrează la activităţi economice.
Pentru a explica modul în care se realizează verificările, Petrică Ropotă a precizat că dacă o persoană fizică construieşte un bloc de locuinţe sau de birouri, chiar dacă va realiza vânzarea printr-o singură tranzacţie, operaţiunea nu va putea fi considerată ocazională, chiar dacă în anul respectiv nu va mai efectua alte operaţiuni imobiliare.
„Aceasta deoarece activitatea sa economică se consideră a fi începută în momentul în care a angajat costuri pentru investiţia respectivă. Dacă însă o persoană fizică cumpără sau construieşte o locuinţă nouă, dar din diverse motive o revinde şi rezultă cu certitudine că nu a realizat în anul respectiv sau în anii precedenţi mai multe operaţiuni imobiliare, atunci operaţiunea poate fi considerată ocazională”, a declarat Petrică Ropotă.

 

Persoane din afara judeţului şi-au înregistrat tranzacţiile la notarii din Suceava

Şeful DGFP Suceava a mai adăugat că în urma unei verificări preliminare a listei cu persoanele care au efectuat tranzacţii imobiliare înregistrate în Suceava s-a constatat că o parte dintre cei care au realizat aceste operaţiuni nu au domiciliul în judeţ.
„DGFP Suceava a identificat şi persoane fizice din alte judeţe ale ţării care au venit şi au înregistrat vânzările la notarii din judeţul Suceava. Astfel, în anul 2007, o persoană din Iaşi a înregistrat în Suceava şapte tranzacţii imobiliare, cu o valoare totală de opt miliarde de lei vechi. Şi tot din Iaşi am identificat o altă persoană care a venit la Suceava pentru a înregistra trei contracte, de 7,9 miliarde de lei vechi”, a spus Ropotă.
El a mai spus că printre cei care au venit la Suceava pentru a-şi înregistra tranzacţiile imobiliare se mai numără şi persoane din Cluj, Craiova sau Bistriţa Năsăud.
„Nu ne putem pronunţa asupra corectitudinii sau împrejurărilor în care s-au făcut astfel de tranzacţii, urmând ca în perioada următoare să se verifice modalităţile de efectuare a acestor operaţiuni şi stabilirea măsurilor legale ce se impun”, a spus şeful DGFP Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tranzacţie imobiliară de 3,45 de milioane de euro, verificată de Finanţe.
 Vizualizări articol: 675 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.25/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.3 din 4 voturi
Tranzacţie imobiliară de 3,45 de milioane de euro, verificată de Finanţe3.354

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei