Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 14 oct 2009 - Anul XIV, nr. 241 (4227)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Joi, la Casa de Cultură

Zeci de artişti de primă clasă, la aniversarea Ansamblului „Ciprian Porumbescu”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ansamblul Artistic „Ciprian Porumbescu” organizează joi, 15 octombrie, la Casa de Cultură Suceava, începând cu ora 18:00, un Spectacol muzical – coregrafic de excepţie, la împlinirea a 55 de ani de activitate.
Vor participa peste 120 de invitaţi, artişti care au activat de-a lungul timpului la Ansamblul „Ciprian Porumbescu”, precum şi reprezentanţi a opt ansambluri artistice profesioniste din ţară.
Invitaţii de onoare sunt Marioara Murărescu, prezentatoare şi realizatoare de emisiuni TVR şi maestrul Constantin Arvinte, unul dintre cei mai cunoscuţi dirijori folclorişti şi compozitori ai timpurilor noastre.
Nume mari vor fi şi în spectacolul propriu-zis, cum ar fi soliştii vocali Sofia Vicoveanca, Artemiza Bejan, Ştefania Rareş, Alexandru Dumbravă, Traian Straton, Aurel Tudose, Nicoleta Vasilovici, Daniela Condurache, Cristina Gheorghiu, Constantin Atodiresei, Silvia Semeniuc, Elena Simionesei, Viorica Galan. Nu vor lipsi nici prestigioşi solişti instrumentişti: Alexandru Havriliuc, Doru Farcaş, Ioan Uţă, Gheorghe Nuţu, Constantin Mândrişteanu, Ghiocel Cioltan, Viorel Onofrei.
Pe lângă invitaţii speciali din spectacol, Ansamblul Artistic „Ciprian Porumbescu”, în componenţa actuală, va susţine un program complet, la care iau parte soliştii vocali Laura Lavric, Margareta Clipa, Sorin Filip, Lucica Păltineanu, Rodica Andronic, George Finiş, Dana Dăncilă, Nicolae Vieru şi soliştii instrumentişti Leonard Zamă, Dan Decebal Chitic, Costel Burcea, Constantin Pascal, Adrian Semeniuc, Ionuţ Ţanţa, Dinu Croitor, Igor Corjan.
Lor li se vor alătura orchestra şi corpul de balet, cu prelucrări şi aranjamente muzicale semnate de Constantin Arvinte, George Sîrbu şi Viorel Leancă. Spectacolul va fi prezentat de Marioara Murărescu.
Intrarea la spectacol este liberă, în funcţie de locurile disponibile în sala de spectacol. Pentru că evenimentul este televizat, accesul în sala de spectacol este permis până la ora 17:30.

 

Coroane de flori la mormântul compozitorului Ciprian Porumbescu

Directorul Centrului Cultural Bucovina, din care face parte şi Ansamblul Artistic „Ciprian Porumbescu”, Petre Horvat, ne-a spus că manifestările dedicate Ansamblului „Ciprian Porumbescu” vor debuta astăzi, la Stupca, cu depuneri de coroane de flori la mormântul compozitorului Ciprian Porumbescu.
„Invitaţii veniţi din toată ţara, artişti consacraţi, compozitori, interpreţi, coregrafi, directori de ansambluri folclorice, vor merge mai întâi la Stupca, pentru a depune flori la mormântul lui Ciprian Porumbescu. Se va vizita, apoi, Mănăstirea Voroneţ”, ne-a spus Horvat. Tot el a completat că mâine, la ora 9:30, este programată o întâlnire a „generaţiei de aur” a Ansamblului „Ciprian Porumbescu” cu preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur. La ora 10:30, se vor depune coroane de flori la statuia compozitorului Ciprian Porumbescu din centrul Sucevei, după care, la ora 11:00, la Dom Polski, va fi organizat un simpozion pe teme de folclor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Zeci de artişti de primă clasă, la aniversarea Ansamblului „Ciprian Porumbescu” .
 Vizualizări articol: 953 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 7 voturi
Zeci de artişti de primă clasă, la aniversarea Ansamblului „Ciprian Porumbescu”4.057

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei