Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 23 sep 2009 - Anul XIV, nr. 223 (4209)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

A doua prelungire

Agresorii lui Cristian Căjvănean, încă o lună după gratii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Crimă Organizată şi Terorism (DIICOT) Suceava au obţinut ieri o nouă prelungire a mandatelor de arestare emise pentru agresorii lui Cristian Căjvănean. Judecătorii de la Tribunalul Suceava au decis că cele cinci persoane aflate în arestul Poliţiei trebuie să rămână în continuare după gratii.

 

A doua cerere de prelungire a mandatelor de arestare emise pe numele lui Florin Daniel Platoc, zis „Caşuba”, Constantin Lungu, Ioan Vasile Crasi, Gheorghe Viorel Anton, zis „Legionarul” şi Iulian Ion Spatariu s-a judecat în Cameră de Consiliu la Tribunalul Suceava.
După analizarea dosarului şi după deliberări, judecătorul a anunţat că toţi cei cinci indivizi vor rămâne în celulele IPJ Suceava. Soluţia nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs la Curtea de Apel Suceava, care trebuie să se pronunţe în dosar până pe 27 septembrie.
Cei cinci indivizi sunt acuzaţi că l-au executat cu sânge rece pe Cristian Căjvănean, tâlhăria asupra acestuia soldându-se cu decesul după aproximativ două săptămâni. Fapta s-a produs în seara zilei de 20 iulie, la câţiva metri de blocul unde locuia Căjvănean. După un plan bine stabilit şi după ce l-au urmărit timp de mai multe zile, Cristian Căjvănean a fost atacat de Anton „Legionarul” şi Spatariu, care l-au lovit în cap cu o bâtă, provocându-i leziuni care s-au dovedit fatale. Agresorii au fugit cu geanta celui tâlhărit, unde au găsit 400.000 de lei, deşi informaţiile iniţiale arătau că prada trebuia să fie în jurul sumei de 300.000 de euro.
Cu ocazia anchetei s-a stabilit că şefii grupării erau Platoc „Caşuba”, finul acestuia, Vasile Crasi, şi Constantin Lungu, cei care nici nu au participat direct la comiterea faptei. Executanţi au fost Gheorghe Viorel Anton, zis „Legionarul”, şi Iulian Ion Spatariu, care, după ce au fugit de la locul tâlhăriei, au fost preluaţi cu maşina de un al şaselea membru al grupării, Alin Novac. Acesta este singurul membru al grupării aflat în libertate. Pe numele său există un mandat de arestare emis în lipsă, iar poliţiştii îl caută pentru a-l introduce în celulele Poliţiei Suceava.

 

Li s-a probat şi a doua tâlhărie asupra unui valutist

Între timp, laţul se strânge tot mai tare pentru membrii grupării. Şi asta pentru că anchetatorii suceveni au reuşit să le probeze o a doua faptă. Este vorba de tâlhăria comisă în seara zilei de 2 ianuarie 2009 asupra valutistului Dan Gulei Andronic, chiar în curtea casei sale din Ipoteşti.
ADN-ul găsit pe hanoracul şi cagula abandonate de atacatori în curtea casei lui Andronic a coincis cu cel al lui Gheorghe Viorel Anton, zis „Legionarul”. Acesta a recunoscut implicarea şi în această tâlhărie, după ce a fost singurul care a descris şi fapta comisă asupra lui Cristian Căjvănean. Ca şi în cazul lui Căjvănean, tâlharii i-au furat lui Dan Gulei Andronic tot în jur de 100.000 de euro.
Dacă această tâlhărie este ca şi rezolvată, anchetatorii mai au alte câteva fapte similare rămase cu autori necunoscuţi, iar prin scurgerea timpului şansele de rezolvare scad tot mai mult.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Agresorii lui Cristian Căjvănean, încă o lună după gratii.
 Vizualizări articol: 1978 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Agresorii lui Cristian Căjvănean, încă o lună după gratii5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei