Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 23 sep 2009 - Anul XIV, nr. 223 (4209)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Avertisment

Poliţiştii, atenţionaţi să nu mai adune dosare de corupţie care nu pot fi probate

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cazul profesorului de înot de la Şcoala Generală Nr. 3 din Suceava, cercetat într-un dosar de luare de mită în urma actelor premergătoare efectuate de poliţişti şi scos ulterior de sub urmărire penală de procuror, pentru că fapta nu exista, nu este singular, foarte multe dosare de acest gen, instrumentate în primă fază de poliţie, fiind lipsite de finalitate, deoarece nu sunt elemente care să probeze infracţiunea.
Situaţia este semnalată de Dumitru Dîmbu, procurorul şef al Secţiei de Urmărire Penală din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, care i-a avertizat pe poliţişti cu privire la modul de abordare a problemelor ce ţin de mica corupţie.
Procurorul şef a arătat că practica fişării de către poliţişti a zeci şi zeci de dosare, evidenţiate statistic ca infracţiuni de corupţie, şi apoi declinării acestora la Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava, competent să efectueze urmărirea penală cu privire la astfel de fapte, deşi nu există elemente suficiente care să probeze fapta, reprezintă o abordare cu totul greşită. În acest fel se ajunge la situaţia în care Inspectoratul de Poliţie Judeţean Suceava adună o sumedenie de dosare privind fapte de corupţie, care însă, în majoritate, nu ajung niciodată în instanţă.
„Am trimis şi adresă scrisă poliţiei în acest sens, cerând o mai mare atenţie cu privire la cum sunt abordate problemele ce ţin de mica corupţie”, a precizat Dumitru Dîmbu.
În opinia acestuia, în general, plângerile de acest gen nu pleacă de la reaua intenţie sau atitudinea părtinitoare a poliţiştilor, ci doar de la obişnuinţa acestora de a aduna şi raporta multe dosare privind fapte de corupţie, chiar dacă rar sunt şi suficiente probe pe baza cărora persoana cercetată să poată fi trimisă în boxa acuzaţilor şi apoi condamnată.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Poliţiştii, atenţionaţi să nu mai adune dosare de corupţie care nu pot fi probate .
 Vizualizări articol: 834 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Poliţiştii, atenţionaţi să nu mai adune dosare de corupţie care nu pot fi probate5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei