Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 23 sep 2009 - Anul XIV, nr. 223 (4209)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9757 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6253 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Listă neagră

Carnea de vită, substituită cu carnea de cal în mai multe magazine

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Carnea de cal începe să fie tot mai des vândută pe piaţa suceveană, inclusiv prin magazine specializate. Acţiunile organizate de reprezentanţii Direcţiei Sanitar Veterinare Suceava au scos la iveală nereguli la trei societăţi, ceea ce constituie o premieră pentru judeţ.

 

Atraşi de preţurile mici cu care se vinde carnea de cal, comparativ cu carnea de bovină, tot mai mulţi producători sau comercianţi preferă să-şi păcălească clienţii. Aşa s-a întâmplat şi la PF Malus Romică, din Botoşani, care a fost prins în timp ce vindea în oborul de la Vereşti mici în care se găsea carne de cal. Agentul economic a fost amendat cu 1.000 de lei, aceeaşi sancţiune fiind aplicată şi administratorului SC Mavili Com SRL Liteni, unde inspectorii sanitar-veterinari au găsit carne de cal în carnea tocată.
Ultimul caz s-a înregistrat acum câteva zile, când a fost identificată carne de cal în produsul carne tocată care se vindea într-un magazin al SC Fadim Com SRL, din oraşul Siret. Deşi carnea era produsă de SC Agrocarm Company SRL Botoşani, sancţiunea de 1.200 de lei a fost aplicată tot firmei din Siret.
În ultimele luni, inspectorii DSV Suceava au efectuat 63 de analize, dintre care 61 la unităţi autorizate şi două la persoane fizice, iar acţiunile de acest gen vor continua.
„Prioritatea în activitatea DSVSA Suceava este controlul privind respectarea normelor sanitare veterinare în ce priveşte calitatea, salubritatea, precum şi respectarea reţetelor de fabricare privind compoziţia produselor de origine animală şi non-animală în scopul garantării siguranţei alimentare şi sănătăţii publice. Acţiunile vor continua, iar măsurile vor fi drastice, mergând până la încetarea activităţii”, a declarat directorul coordonator al DSV Suceava, doctorul Petrea Dulgheru.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Carnea de vită, substituită cu carnea de cal în mai multe magazine.
 Vizualizări articol: 1419 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Carnea de vită, substituită cu carnea de cal în mai multe magazine5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei