Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 23 sep 2009 - Anul XIV, nr. 223 (4209)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Comisia Udrea solicită sesizarea BNR în privinţa rescadenţării creditului de la BRD al ministrului

Miercuri, 23 Septembrie 2009 (18:56:13)

Comisia Udrea solicită Camerei Deputaţilor să aprobe sesizarea Băncii Naţionale a României în vederea cercetării legalităţii acordării rescadenţării creditului de la BRD Société Générale al ministrului Turismului, Elena Udrea.

Potrivit deputatului PNL Ludovic Orban, Comisia solicită Camerei Deputaţilor să aprobe sesizarea Băncii Naţionale a României în vederea cercetării legalităţii acordării rescadenţării şi a stabilirii datei la care s-a luat decizia de rescadenţare a creditului de la BRD Société Générale al ministrului Turismului, Elena Udrea.

Potrivit declaraţiei de avere depuse în luna iunie de către ministrul Turismului, Elena Udrea, aceasta a convenit cu BRD amânarea cu un an, pentru 2010, a scadenţei pentru rambursarea unui credit de 3.297.000 euro contractat în 2007.

"Am cerut rescadenţarea creditului. Am întreprins acest demers deoarece în contextul economic actual nu sunt sigură ca aş fi putut rambursa împrumutul în condiţiile stabilite iniţial", declara atunci Elena Udrea.

Ea a menţionat că a angajat creditul pentru cumpărarea unui teren şi că intenţiona să ramburseze împrumutul tot din investiţii imobiliare.

"Am prelungit termenul în speranţa că vom depăşi perioada de criză în domeniul imobiliar şi că îmi voi putea rambursa creditul din profitul investiţiilor pe care le-am făcut cu respectivii bani", a mai spus ministrul Turismului.

Ulterior, presa a susţinut că există o legătură între rescadenţarea împrumutului Elenei Udrea şi contractul privind promovarea imaginii României, încheiat de Ministerul Turismului cu BRD.

Directorul general al BRD, Patrick Gelin, a declarat, pe 27 august, că nu există nicio legătură între relaţia contractuală pe care banca o are cu persoana fizică Elena Udrea şi contractul juridic încheiat cu instituţia Ministerului Turismului.

Precizarea a fost făcută la solicitarea deputatului PSD Dumitru Chiriţă, care a dorit să ştie dacă există vreo legătură între reeşalonarea împrumutului ministrului Elena Udrea la BRD-Societe General şi contractul încheiat de bancă cu Ministerul Turismului, pentru promovarea imaginii României.

"Răspunsul meu este simplu, nu vă pot spune nimic despre o relaţie comercială cu un client al băncii", a spus Patrick Gelin, potrivit traducerii realizate de directorul juridic al BRD, Mihai Selegean.

Directorul general al BRD a spus că, având în vedere cota de piaţă a băncii, nu este neobişnuit ca o parte din clienţi să fie persoane publice, iar o cerere de reeşalonare nu este ceva neobişnuit, în condiţiile în care BRD face mii de asemenea reeşalonări pe an.

La insistenţele deputatului PSD, care a dorit să i se răspundă cu "da" sau "nu" dacă există o astfel de legătură, directorul general al BRD a spus că nu există nicio legătură între relaţiile comerciale bancare ale BRD cu clienţii săi, persoane fizice şi celelalte relaţii comerciale, cu clienţi persoane juridice.

El a adăugat că între BRD şi Elena Udrea există un contract bancar cu o persoană fizică, Elena Udrea, iar contractul cu Ministerul Turismului este semnat cu o persoană juridică.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Comisia Udrea solicită sesizarea BNR în privinţa rescadenţării creditului de la BRD al ministrului.
 Vizualizări articol: 824 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Comisia Udrea solicită sesizarea BNR în privinţa rescadenţării creditului de la BRD al ministrului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei