Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 23 sep 2009 - Anul XIV, nr. 223 (4209)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Canalizare

Probleme la o lucrare ISPA recent finalizată

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La scurt timp după ce lucrările ISPA pe partea de canalizare au fost finalizate pe Strada Mărăşeşti, care a fost redeschisă circulaţiei rutiere, dintr-o gură de canal, situată în zona Alimentării Areni, a început să se reverse apă urât mirositoare.
Locuitorii din zonă spun că acest lucru se întâmplă de aproape o săptămână, timp în care acolo au apărut de câteva ori echipe ale ACET, care au încercat să cureţe gura de canalizare, fără rezultate notabile.
Drept urmare, ieri, după aproape o săptămână de când problema a fost sesizată în zona respectivă, apa urât mirositoare se revărsa încă din gura de canalizare, inundând strada Profesor Leca Morariu, care face legătura între strada Mărăşeşti şi strada Universităţii.
Reprezentanţii ACET au precizat că, în urma verificărilor făcute până în prezent, nu s-a descoperit care ar fi cauza exactă a revărsării apei prin respectiva gură de canal, varianta cea mai vehiculată fiind aceea că noua conductă de canalizare montată la intersecţia celor două străzi ar fi subdimensionată.

 

Noi săpături pe Mărăşeşti, pentru rezolvarea problemelor apărute

“Există o dispută între ACET şi firma Pfeiffer pe tema acelei conducte, dacă este vorba de o greşeală de proiectare sau una de execuţie. În acea zonă apare o strangulare a conductei de canalizare, din cauză că pe deasupra acesteia trece o altă conductă, de apă potabilă”, a declarat viceprimarul municipiului Suceava Viorel Seredenciuc.
Nici măcar provenienţa exactă a apei care se revarsă la suprafaţă nu este cunoscută, fiind posibil ca aceasta să fie de fapt apă potabilă, ajunsă în conducta de canalizare, aşa cum s-a întâmplat şi acum trei săptămâni, când apa de la o avarie din zona Grupului Şcolar Nr. 3 răbufnea la capătul străzii Mărăşeşti.
Pentru ca situaţia să fie clarificată, în cursul zilei de azi firma Pfeiffer va sparge din nou o porţiune din strada Mărăşeşti, pentru a înlocui conducta subdimensionată sau pentru a găsi altă modalitate de a opri apa să se mai reverse în stradă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Probleme la o lucrare ISPA recent finalizată.
 Vizualizări articol: 1733 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Probleme la o lucrare ISPA recent finalizată5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Asta-i nimic trimis de
(23 sep 2009, 21:36:52
Stati sa vedeti dupa 10-15 octombrie cand vor fi umplute tevile de termoficare si cele de apa calda, atunci vor aparea mici santiere pentru a repara ce n-au reusit sa faca cum trebuie de prima data. Vai de noi cu asa firme si asa conducatori. Si sa nu aud pe nimeni ca astia ni i-am ales noi. Astia s-au ales singuri.
2.   Rezultate trimis de
(24 sep 2009, 01:15:01
Cel mai palpabil rezultat in urma acestor sapaturi nenorocite este faptul ca cca 50% din iluminatul public a disparut,si sa fiti convinsi ca vorbesc in cunostinta de cauza.Ce este mai ciudat ca mie imi pare a nu prea avea legatura toate defectiunile cu sapaturile,si asta pt ca noaptea asta nu era iluminat in Zamca,cu exceptia unui bec de langa primavera 2.Sambata noaptea bd-ul G Enescu de la nordic spre obcini nu mergea nici un bec si nici pe universitatii,si exemplele pot continua.Daca tot mergem pe mana ecologiei ar trebui sa ne reantoarcem la opaituri,iluminat cu ulei sau gaz din ala produs de lungu din iarba elefantului sau ciubotica cucului,,unghia'' tigancii sau alte exotisme.Perfect de acord cu ,,neutru'',dupa 15 oct va fi distractie mare cand se vor umple retelele cu apa.Daca ar fi putin bun simt,ar trebui ca primaria sa repare strazile cat de cat cand o strada a fost terminata de cei cu lucrarile,pt ca daca Marasesti a fost redata circulatiei,arata catastrofal acum!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei