Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 23 sep 2009 - Anul XIV, nr. 223 (4209)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Reţeaua de iluminat public a Sucevei va fi concesionată pe o perioadă de zece ani

Miercuri, 23 Septembrie 2009 (19:28:45)

Sistemul de iluminat public din municipiul Suceava va fi încredinţat pe o perioadă de zece ani unei firme care se va angaja să îl modernizeze din fonduri proprii, urmând să îşi recupereze în timp banii investiţi.
Acest lucru se va întâmpla probabil în cursul anului viitor, acum fiind stabilită doar strategia prin care se va pune în practică această idee şi detaliile pe care trebuie să le conţină caietul de sarcini al licitaţiei.
Astfel, după cum a precizat primarul Sucevei, Ion Lungu, o parte din reţeaua de iluminat public va fi reabilitată cu fonduri europene, din programul structural regional.
„Vom primi 2,7 milioane de euro, fonduri nerambursabile, pentru modernizarea iluminatului public de-a lungul principalei artere de circulaţie. Nu puteam accesa acest proiect dacă nu eram proprietari pe iluminatul public, care a fost transferat de la E.ON contra unei sume modice, de 100.000 de euro”, a precizat Lungu.
O a doua etapă de modernizare va fi realizată printr-un parteneriat public – privat, prin care o firmă care se obligă să înlocuiască lămpile, cablurile, bobinele şi chiar stâlpii, unde este cazul, şi să pună în loc instalaţii performante şi economice de iluminat public, în toate cartierele Sucevei.
“Astăzi plătim aproximativ trei miliarde de lei vechi pe lună iluminatul public, la fel le vom plăti şi lor, iar ei îşi vor recupera investiţia din economia de curent care va fi făcută din modernizarea acestei reţele. Atunci când expiră acest contract, sistemul de iluminat va reveni la loc în gestiunea Primăriei Suceava”, a explicat Lungu modalitatea de realizare a acestui proiect de modernizare.
Licitaţia de atribuire în gestiune a reţelei de iluminat public unei firme private va avea loc până la finele anului, pentru ca din primăvară să înceapă efectiv lucrările de modernizare.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Reţeaua de iluminat public a Sucevei va fi concesionată pe o perioadă de zece ani.
 Vizualizări articol: 1635 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Reţeaua de iluminat public a Sucevei va fi concesionată pe o perioadă de zece ani5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei