Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 21 sep 2009 - Anul XIV, nr. 221 (4207)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Concurs jubiliar

Spectacol hipic la împlinirea a 90 de ani de la reînfiinţarea Hergheliei Rădăuţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un spectacol neobişnuit, dar deosebit de fascinant, va fi oferit sucevenilor, săptămâna aceasta, la Rădăuţi, de una dintre cele mai apreciate rase de cai nobili din România, Shagya, o linie de pur-sânge arab formată la Herghelia Rădăuţi.
Spectacolul hipic care va avea loc în perioada 25-27 septembrie este organizat de Direcţia Silvică Suceava cu ocazia împlinirii a 90 de ani de la reînfiinţarea Hergheliei Rădăuţi.
Înfiinţată în 1792, după ocuparea Bucovinei de către Imperiul Habsburgic, cu scopul asigurării armatei cu un număr mai mare de cai de o calitate mai bună, Herghelia Rădăuţi a avut parte şi de o istorie zbuciumată, izbucnirea Primului Război Mondial echivalând cu evacuarea sa în Austria.
După Unirea Bucovinei cu România, statul român a reînfiinţat Herghelia Rădăuţi, care s-a specializat în creşterea şi perpetuarea rasei Shagya arab, răspândită apoi în numeroase ţări din Europa.
Cei care nu au avut privilegiul de a vedea cu ochii lor calităţile frumoşilor Shagya arab vor avea ocazia să se delecteze din plin, pe parcursul celor trei zile de concurs, în care exemplarele înscrise în competiţie vor face o demonstraţie a aptitudinilor lor, de la trăsăturile rasei, viteza la galop, până la abilitatea de a descurca la cursele cu obstacole.
„Festivalul calului Shagya arab” va debuta vineri, de la ora 11.00, cu o cursă de galop, iar pe parcursul celor trei zile de competiţie, arbitri internaţionali din Germania, Austria, SUA şi Slovacia vor avea ca sarcină evaluarea exemplarelor înscrise în concurs şi desemnarea campionilor rasei.
Conform şefului Direcţiei Silvice Suceava, Sorin Ciobanu, pentru caii ajunşi în finală, pe locurile I, II şi III, la fiecare din probele de „Best in show” şi Galop, vor fi acordate cupe, cocarde şi premii speciale în valoare de 15.000 lei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Spectacol hipic la împlinirea a 90 de ani de la reînfiinţarea Hergheliei Rădăuţi.
 Vizualizări articol: 1636 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Spectacol hipic la împlinirea a 90 de ani de la reînfiinţarea Hergheliei Rădăuţi3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei