Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 2 sep 2009 - Anul XIV, nr. 205 (4191)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   1 fişiere video

Incidente

Străzile Sucevei, lăsate în beznă de lucrările de termoficare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

O nenorocire nu vine niciodată singură, spune un vechi proverb, care se adevereşte din nou, acum, când străzile Sucevei sunt transformate în şanţuri, pentru a fi înlocuite vechile reţele de utilităţi.
Numai că odată cu blocarea circulaţiei prin zonă şi disconfortul creat locuitorilor din acele zone de prezenţa şanţurilor, oamenii mai au de îndurat şi lipsa iluminatului public, de care se fac vinovate tot firmele care fac săpăturile.
Nemulţumit de situaţia creată, după ce firmele care fac lucrări pe partea de termoficare au lăsat în beznă mai multe străzi din Centru şi din cartierul Burdujeni, primarul Ion Lungu le-a cerut acestora mult mai multă atenţie, iar angajaţilor primăriei, mai multă implicare, pentru prevenirea unor astfel de situaţii.
„Se lucrează în tot oraşul, dacă nu este un pic de atenţie nu vom mai avea nici un cablu întreg. Angajaţii primăriei trebuie să vină în zonele unde lucraţi, să vă avertizeze în privinţa existenţei cablurilor electrice, să ştiţi să le ocoliţi.
Din păcate nici noi nu ştim exact pe unde sunt, nu există o hartă a acestor reţele, pe care să o preluăm atunci când am luat iluminatul public
Avem mii de probleme în oraş, aproape că nu mai este cablu care să nu fi fost rupt odată cu lucrările de termoficare de anul trecut, iar acum din nou se întâmplă aceste lucruri”, a spus Lungu, care i-a mustrat atât pe constructori, cât şi pe propriii angajaţi.
În perioada următoare, angajaţii din cadrul biroului care se ocupă de întreţinerea reţelei de iluminat public vor avea obligaţia de a însoţi în teren echipele de lucru ale firmelor de construcţii, să se asigure că nu se vor înmulţi numărul de incidente care să lase străzile municipiului fără lumină pe timp de noapte.
“Nu mă încălzeşte cu nimic să aflu după aceea că le-a rupt firma de construcţii. Datoria voastră e să preveniţi ca ei să nu le rupă, nu să inventariem unde s-a rupt şi unde nu. Lumea ne înjură, pentru că pe lângă disconfortul legat de circulaţie, pe deasupra nu mai au nici lumină!”, a subliniat Lungu, nemulţumit de situaţia creată.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Străzile Sucevei, lăsate în beznă de lucrările de termoficare.
 Vizualizări articol: 800 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Străzile Sucevei, lăsate în beznă de lucrările de termoficare5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Bezna trimis de
( 2 sep 2009, 13:00:55
Am una bucata intrebare celor care zic ca au preluat iluminatul public:cand l-ati luat a facut cineva o inventariere a sistemului si starea tehnica in care se afla?Trebuie sa existe o situatie cu procentajul starii de functionalitate la acea data si cum functioneaza el acum!Orice bun care trece de la un proprietar la altul se doreste a fi verificat in ce stare este,asa face orice om sau orice firma care se respecta.In cazul nostru am indoieli ca s-a facut asa ceva.Chiar nu a existat o schema a retelei de alimentare a iluminatului public?Chiar ne credeti alienati mintali pe toti?Sa nu spuneti ca acele cabluri au fost ingropate pe timpul lui Stefan cel Mare si nu i-a da dat nimeni schema electrica lui Grigore Ureche sa ne-o transmita si noua,urmasilor sai favoriti- Bukovinenii!La ape am inteles ca este un octogenar care stie pe de rost dispunerea conductelor in tot orasul,de ce nu-l platiti frumos si sa va ajute sa faceti o schema a acestora.Are dreptul sa manance si omul o paine?!
2.   "Profesionistii" trimis de
( 2 sep 2009, 13:12:04
Daca "din pacate" cei din primarie nu stiu pe unde sunt cablele de tensiune si Suceava sta in intuneric datorita lucrarilor,de ce mai "trambitati" d-le Lungu?Bine ca stiti unde sa semnati{ordonator de credite fiind},ptr cheltuirea banilor publici.Daca nu vedeti cand semnati,puneti-l pe dir economic sa va aprinda o bricheta.
3.   Discret trimis de
( 2 sep 2009, 22:45:24
Dragii mei va dau un pont gratuit in lumea aceasta exista milioane de cabluri(conducte) pozate subteran fara a avea nici macar o schema si se fac lucrari de diguire fara macar a atinge acele cabluri(conducte) pentru ca exista un aparat minune care identifica acele cabluri(conducte) (adancime, tip electric gaz sau telecom, etc.). Dar mai departe e treaba firmelor constructoare in a identifica acel aparat pentru ca nu vreau sa le dau chiar "mura in gura" ; octogenaru ar trebui sa il lasati sa isi vada de batranete domnule GHEORGHE !

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei