Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 2 sep 2009 - Anul XIV, nr. 205 (4191)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Nesemnificativ

Patru “vânzători de vise”, amendaţi de Fisc cu peste 33 de mii de lei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Comisia de control a sesizărilor privind vinderea şi consumul de plante halucinogene sau toxice, instituită prin ordin al prefectului de Suceava, Sorin Popescu, în luna august, nu a avut rezultatele scontate. Din cauza legislaţiei permisive, singurul compartiment care poate limita vânzarea acestor produse este cel fiscal.
În perioada 3-20 august, comisia formată din reprezentanţi ai Prefecturii, Direcţiei de Sănătate Publică, Gărzii Financiare, Poliţiei şi Jandarmilor a verificat 31 de firme care vindeau produse naturiste în bazarul din Suceava, târgul de la Vereşti şi în diverse puncte de lucru din municipiul Suceava şi Fălticeni.
Potrivit comisiei, patru firme- Plants&Magic Herbs Suceava, Bubu &Chitibus Piatra Neamţ, cu punct de lucru în Fălticeni, Sebi&Remi Suceava, cu punct de lucru în Fălticeni şi Camerome Bacău, cu punct de lucru în Suceava comercializează plante etnobotanice, cu declaraţii de conformitate emise de furnizori care precizează că aceste plante “sunt destinate exclusiv colecţionarilor etnobotanici privaţi sau studiului etnobotanic”.
Aceste societăţi au fost sancţionate de comisarii Gărzii Financiare pentru nereguli financiar-contabile, în sumă totală de 33.200 lei, a fost confiscată suma de 9.860 de lei reprezentând contravaloarea mărfurilor fără forme legale de provenienţă şi a fost interzisă activitatea de comerţ cu ridicata la SC Camerome SRL.

 

Plantele halucinogene se vând legal

Camerome a mai primit o amendă de 12.000 de lei şi s-au confiscate 3.160 de lei- contravaloarea mărfurilor fără documente legale de provenienţă. Sebi&Remi a primit amendă 600 de lei, Bubu&Chitibus 600 de lei, iar Plants&Magis Herbs a fost sancţionată cu o amendă de 20.000 de lei şi i-a fost confiscată suma de 6.700 lei.
“În urma verificărilor efectuate nu s-au constatat fapte ce constituie infracţiuni în ceea ce priveşte producerea, deţinerea, comercializarea sau consumul de produse halucinogene ori toxice”, se mai arată în raportul comisiei.
Riscul consumului de astfel de plante în rândul adolescenţilor a fost sesizat în şedinţa Consiliului prefectural Suceava de la sfârşitul lunii iulie, după ce doi tineri au ajuns la Urgenţe în urma consumului de ţigări în care tutunul a fost amestecat cu substanţe halucinogene, la un coffee shop din Fălticeni.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Patru “vânzători de vise”, amendaţi de Fisc cu peste 33 de mii de lei.
 Vizualizări articol: 650 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 2 voturi
Patru “vânzători de vise”, amendaţi de Fisc cu peste 33 de mii de lei4.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Se imbogatesc pe spatele prostilor trimis de
( 2 sep 2009, 12:16:58
Smekerashi de vanzatori achizitioneaza foarte putin de la furnizori, dar la clientii fideli le vand propriile retete ce le invata de net.

Baza lor sunt ceaiurile de salvie neagra, valeriana , hamei , si pelin si mai culeg si salata salbateca care preste peste tot si planteaza acasa iarba pentru pisici.

Apoi le combina in diferite combinatii pentru ceea ce vor clientii si asa cu 20- 30 de lei si putin cap ei produc circa 15 milioane de lei.

Problema este ca nici idilii nostri nu inteleg ca , aceste plante se vor comercializa tot timpul.

Iar cine crede ca defapt sunt niste plante din America de sud aduse sunt pacaliti, doar nu sunt prosti sa spuna ca din rahat fac bici

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei