Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 2 sep 2009 - Anul XIV, nr. 205 (4191)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Ies din arest

Doi racolatori ai cărăuşilor de droguri vor fi puşi în libertate

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Doi indivizi acuzaţi că au racolat mai mulţi tineri din Suceava în vederea transportului de droguri de mare risc vor fi puşi în libertate peste două zile. Este vorba de George Ionuţ Bleancă şi Bogdan Alecsandru Grosu, care vor părăsi celulele din subsolul Poliţiei Suceava deoarece mandatele de arestare le expiră.

 

După ce judecătorii le-au prelungit cu câte 15 zile mandatele de arestare preventivă, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Crimă Organizată şi Terorism (DIICOT) Suceava au decis să nu mai solicite menţinerea acestei măsuri. Anchetatorii au decis însă că George Ionuţ Bleancă şi Bogdan Alecsandru Grosu nu vor putea părăsi localitatea de domiciliu.
Alţi patru tineri arestaţi în acelaşi dosar, Constantin Mitică Jardă, Bogdan Iovu, Mihai Marian Piroşnicu şi Decebal Lucian Ignătescu, rămân în arest pentru cel puţin încă două săptămâni, mandatele acestora fiind prelungite cu 30 de zile şi nu cu 15 zile, aşa cum s-a întâmplat în cazul lui Bleancă şi Grosu.
Tinerii au ajuns după gratii pentru că ar fi racolat 13 suceveni pe care i-au pus la dispoziţia membrilor unor reţele de trafic internaţional de droguri. Cărăuşii au efectuat mai multe transporturi de heroină şi cocaină din ţări ale Americii de Sud spre Europa.
„Pentru fiecare transport, curierii erau plătiţi cu sume cuprinse între 2500 şi 4000 de euro, iar racolatorii acestora primeau de la membrii reţelelor sume cuprinse între 1500 şi 3000 de euro pentru fiecare curier de droguri racolat”, au menţionat anchetatorii.
O mare parte dintre indivizii racolaţi şi trimişi să-şi rişte libertatea, nouă, au şi fost arestaţi şi se află în puşcăriile din Uruguay, Brazilia, Norvegia, Olanda, Grecia şi Elveţia. Sucevenii au fost prinşi cu 12,130 de kilograme de cocaină şi 4 kilograme de heroină.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Doi racolatori ai cărăuşilor de droguri vor fi puşi în libertate.
 Vizualizări articol: 915 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Doi racolatori ai cărăuşilor de droguri vor fi puşi în libertate3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Justitia nedreapta trimis de
( 2 sep 2009, 13:44:43
pana acum banuiesc ca judecatorul a avut anumite argumente de i-a tinut arestati. si de acum de ce nu ii pastreaza in arest pe aceleasi dovezi? ce exemplu da acest judecator celorlalti tineri? Ca se pot apuca si ei de afaceri cu droguri , ca in caz de te prinde stai in arest 2-3 luni , iesi si te apuci din nou si cu banii produsi iti aduci un avocat ca dl. Striblea si scapi cu o pedeapsa cu suspendare de vreo 4 ani. oare asta ne dorim? cum putem sa actionam in asa fel incat sa determinam pe tinerii suceveni sa nu intre in asemenea cercuri? doar dand exemplu cu masuri luate la maximul ce prevede legea.
2.   Ba trimis de
( 2 sep 2009, 18:44:42
da...happy ... bv justitia suceveana..... esti tare ....

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei