Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 26 aug 2009 - Anul XIV, nr. 199 (4185)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Situaţie

Firmele de construcţii, printre puţinele care au mai făcut angajări în acest an

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Firmele din domeniul construcţiilor şi lucrărilor de geniu civil sunt printre puţinele societăţi din judeţ care au mai făcut angajări în acest an, în mare parte fiind vorba de vechi salariaţi, disponibilizaţi pe perioada sezonului rece şi reîncadraţi în muncă în primăvară.
Din datele contabilizare de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Suceava reiese că societăţile care au efectuat cele mai multe angajări de la începutul anului sunt următoarele: Civica Group S.A., General Construct SRL, Conbucovina S.A., Consir S.A., Cominco Bucovina S.A., Symmetrica SRL, Axicon S.A., Muha SRL, Civica Construct SRL, toate cu profil de construcţii, alături de care se mai găsesc S.A.B. Rădăuţi S.A.- fabricarea băuturilor, Marelbo Prod Com SRL - fabricarea încălţămintei, Bucovina S.A.- industrie alimentară, Calcarul S.A. – activităţi extractive, Agromec Vereşti – agricultură, Gama Alcovin SRL- fabricarea băuturilor şi Valcovin SRL – fabricarea băuturilor.

 

417 şomeri s-au angajat luna trecută

În luna iulie a acestui an, doar 417 dintre cei aproape 15.000 de şomeri din judeţ şi-au găsit un loc de muncă, în condiţiile în care oferta de servicii a cuprins 955 de posturi.
„În luna iulie, locurile de muncă disponibile au atins doar 64% din volumul celor existente anul trecut în aceeaşi perioadă”, a precizat Anca Capverde, purtătorul de cuvânt al AJOFM Suceava.
Deşi posturile disponibile sunt reduse faţă de anul precedent trebuie remarcat şi faptul că doar jumătate din ele au fost ocupate, semn că nu toate persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă sunt dispuse să lucreze oriunde şi pe orice salariu.
La finele lunii trecute rata şomajului din judeţ a fost de 5,83%, cu 2,1% mai mare decât cea din aceeaşi perioadă a anului trecut, creşterea de la lună la lună a numărului de şomeri fiind îngrijorătoare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Firmele de construcţii, printre puţinele care au mai făcut angajări în acest an.
 Vizualizări articol: 1178 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Firmele de construcţii, printre puţinele care au mai făcut angajări în acest an1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei