Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 13 aug 2009 - Anul XIV, nr. 188 (4174)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Tupeu maxim

Muncitorii care sapă centrul Sucevei au plecat, de marţi seara, în weekend

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Şanţurile săpate în asfalt, utilajele şi materialele din zona Casei Culturii din municipiul Suceava au fost lăsate de izbelişte de muncitorii de la firma clujeană Space Groupe, unul dintre subcontractorii firmei Ludwig Pfeifer. Oamenii au plecat de marţi seara într-un weekend prelungit sau o minivacanţă.
Ieri dimineaţă, în jurul orei 11.00, viceprimarul Viorel Seredenciuc a trecut, ca în fiecare zi, să viziteze şantierul de lângă Casa Culturii şi a constatat că nici un muncitor nu se afla la lucru. O salopetă lăsată pe o conductă părea să arate că lucrătorii sunt prin preajmă şi nu va dura prea mult până vor apărea. Prima informaţie pe care a primit-o Seredenciuc a fost aceea că oamenii şi-au luat pauză de masă mai devreme pentru că încă nu au ajuns ţevile pe care trebuiau să le bage în pământ şi că se vor apuca de lucru îndată ce le vin materialele. Văzând că timpul trece, se face aproape 12.00 şi nu mai vine nimeni, viceprimarul l-a contactat pe reprezentantul firmei Ludwig Pfeifer Germania, care a câştigat lucrarea de modernizare a reţelei de canalizare, şi a aflat că de fapt muncitorii de la subcontractorul Space Group au plecat acasă, la Cluj, pentru a sărbători cu familiile lor Adormirea Maicii Domnului, din 15 august.
Nervos că un front de lucru din plin centrul oraşului a fost abandonat fără ca măcar cineva să anunţe şi municipalitatea, Seredenciuc ne-a explicat că Primăria Suceava, deşi este beneficiarul lucrărilor, nu are nici un control asupra firmelor care lucrează în programul ISPA şi nu le poate impune nimic.
„Noi am cerut să lucreze inclusiv sâmbăta şi noaptea, dar nu depinde de noi. Firma de consultanţă îi coordonează, eu pot doar să-i cert. L-am întrebat pe consultant de ce nu sunt acum oamenii la lucru şi mi-a spus că el nu ştie nimic şi nu a dat aviz pentru plecare. Nici pe noi nu ne-au anunţat, deşi ar fi trebuit, că am fi putut deschide strada cât nu se lucrează. Chiar sunt un pic dezamăgit pentru că Pfeifer merge bine, au 40 la sută dintre lucrări finalizate şi nu mă aşteptam la asta din partea lor”, a spus viceprimarul Seredenciuc.

 

Consultantul de peste trei milioane de euro habar nu avea că muncitorii şi-au luat vacanţă

Contactat telefonic, reprezentantul firmei germane, Valentin Piu, ne-a declarat că „subcontractorul a considerat că oamenii merită o asemenea vacanţă” şi ne-a întrebat arogant „care este problema?”. Când i-am spus că tot traficul rutier din centrul oraşului este dat peste cap şi nu este tocmai normal ca pentru o sărbătoare care este sâmbătă să plece muncitorii la Cluj de marţi, răspunsul şefului de la Pfeifer a fost „Da, şi? Care e problema că au plecat de marţi seara?”.
Trebuie precizat că pe celelalte şantiere ale firmei germane se lucrează normal, doar clujenii au plecat în minivacanţă fără să anunţe măcar consultantul, compania spaniolă Eptisa, care pentru asistenţă tehnică şi supervizarea implementării programului ISPA în municipiul Suceava încasează 3,16 milioane de euro.
Licitaţiile pentru ISPA au avut loc la Bucureşti şi au fost câştigate de concernul TMUCB şi ERG Termrom Bucureşti, cu 14,89 milioane euro pentru reabilitarea sistemului de alimentare cu apă, în timp ce lucrările la reţeaua de canalizare au fost adjudecate de compania Ludwig Pfeifer Germania, cu un contract de 20,96 milioane euro. De modernizarea staţiei de epurare se ocupă Dytras Spania, contra sumei de 13,66 milioane euro. Contractul de asistenţă tehnică a fost semnat cu firma germană Eptisa şi are valoarea de 3,16 milioane euro.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Muncitorii care sapă centrul Sucevei au plecat, de marţi seara, în weekend.
 Vizualizări articol: 905 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Muncitorii care sapă centrul Sucevei au plecat, de marţi seara, în weekend5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei