Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 13 aug 2009 - Anul XIV, nr. 188 (4174)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   1 fişiere video

Verificări

58 de minori aflaţi în grija asistenţilor maternali, trimişi la psiholog

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

În urma controalelor efectuate de conducerea Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava la asistenţii maternali profesionişti din judeţ, 58 de minori, împreună cu asistenţii maternali care-i au în îngrijire, au fost incluşi într-un program de consiliere psihologică.
Specialiştii din cadrul Protecţiei Copilului Suceava au constatat că între copii şi părinţii „adoptivi” exista o anumită răceală, aceştia nu comunicau şi existau anumite conflicte care îi afectau pe minori. Din acest motiv, atât minorii, cât şi asistenţii maternali vor parcurge mai multe şedinţe de psihoterapie, pentru îmbunătăţirea relaţiilor „copil – părinte”.
Au fost descoperite şi cazuri mai grave, în care lipsea afectivitatea dintre copil şi asistentul maternal, dar şi condiţiile oferite de asistenţi erau precare şi puneau în pericol buna creştere a minorului. În aceste condiţii, şapte asistenţi maternali au fost demişi, unuia i-a fost retras atestatul, iar pentru alţi trei asistenţi maternali s-a luat decizia de respingere a cererii de reatestare.

 

Şase luni de gândire, fără bani

Atestatele a opt asistenţi maternali au fost suspendate pe o perioadă de şase luni. În acest timp, aceştia se vor gândi mai bine dacă sunt în stare să facă această meserie, dacă îşi asumă responsabilitatea creşterii unui copil, cu carte de muncă şi salariu.
„În cele şase luni, ei nu vor fi plătiţi. Copiii pe care i-au avut aceştia în îngrijire au fost daţi în plasament altor asistenţi maternali din cadrul Protecţiei Copilului. Alţi doi asistenţi maternali şi-au făcut dosarele pentru pensionare”, a spus, în cadrul unei conferinţe de presă, directorul adjunct al Protecţiei Copilului Suceava, Doina Niculina Daneliuc.
La Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava sunt înregistraţi 494 de asistenţi maternali profesionişti, care au în plasament 720 de minori.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 58 de minori aflaţi în grija asistenţilor maternali, trimişi la psiholog.
 Vizualizări articol: 1083 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 3 voturi
58 de minori aflaţi în grija asistenţilor maternali, trimişi la psiholog2.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei