Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 13 aug 2009 - Anul XIV, nr. 188 (4174)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Gaţu, Preş.-ul F.R.H.

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Am rămas de-a dreptul consternat de murdăria pe care Gaţu a încercat să o ascundă sub preşul Federaţiei de Handbal. Ca (probabil) tot românul, îmi vine deosebit de greu să asociez gloria sportivă cu (măcar) complicitatea la aranjamentele penale. Cu toate acestea, realitatea bate uneori până şi imaginaţia cea mai bolnavă. Oameni buni, vi-l puteţi imagina pe un Pele, un Michael Phelps ori o Nadia Comăneci în postura de mituitori, odată ajunşi în fruntea vreunei federaţii? Pentru cei care nu-l ştiu pe Gaţu, cel din teren, pentru cei prea tineri ca să-l fi prins jucând, trebuie să spun că jocul lui nu se poate compara decât cu ceea ce făcea, cam pe aceeaşi vreme, Gicu Dobrin pe gazon. Magician, iluzionist, vrăjitor sunt doar banalităţi pe lângă ce făcea Cristian Gaţu. Cu atât mai cutremurătoare pare în asemenea context dezvăluirea că actualul Preşedinte al FRH a ştiut că derbedeii ăia de Paleu şi Omer chiar au sărit cu sacoşa de bani la arbitrii ăia. Văd că presa centrală îl menajează cumva pe Gaţu, tocmai în virtutea fostei sale prestaţii magnifice la echipa naţională. Dublul campion mondial Gaţu este însă cu totul altceva decât actualul Preş. (abrevierea este calculată) care a încercat să ascundă murdăria. Nu vreau să cred chiar că el însuşi a declanşat acţiunea, adică să-i fi trimis pe ăia doi golani. Îmi vine şi mai greu să cred că Gaţu deţinea cei 30.000 de euro şi că era dispus să-i investească în calificarea Naţionalei. Mai degrabă, Paleu este cel susceptibil de deţinere şi de mituire. Dar, tot fără nici un dubiu, Cristian Gaţu este unul dintre cei avizi de putere (măcar atâta cât îi conferă preşedinţia FRH), iar o calificare la un campionat mondial îi conferă argumente suficiente pentru noi mandate. De aceea, nu exclud (dar deloc) ca acţiunea să fi fost comună. Oricum, ascunderea faptei de pe poziţia sa, îi asigură cu brio statutul de complice, din momentul în care a luat act de murdăria asta. Indiferent de cronologia evenimentelor, un singur gest trebuia făcut de mult: demisia! Fiecare zi de întârziere nu face decât să deterioreze statuia fostului handbalist, dacă o mai fi ceva din ea.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Gaţu, Preş.-ul F.R.H..
 Vizualizări articol: 985 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Gaţu, Preş.-ul F.R.H.5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei