Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 13 aug 2009 - Anul XIV, nr. 188 (4174)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Avertisment

Casa de Pensii va aplica amenzi celor care nu-şi depun declaraţiile de asigurare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Persoanele autorizate să desfăşoare activităţi independente, manageri, acţionari sau reprezentanţi unor întreprinderi familiale care îşi derulează activitatea în judeţul Suceava au fost luaţi în colimator de conducerea Casei Judeţene de Pensii. Motivul este legat de faptul că „au uitat” să-şi plătească obligaţiile faţă de bugetul asigurărilor sociale sau, nici măcar nu au depus declaraţiile de asigurare.
Directorul Casei Judeţene de Pensii Suceava, Mirela Adomnicăi, a declarat că în evidenţe sunt înregistrate ca plătitori 3.280 de persoane, dar în realitate numărul celor care ar trebui să se asigure este cel puţin dublu.
„Fac un apel către toate categoriile de persoane care se înscriu în prevederile Legii 19/2000, respectiv cei care au calitatea de asociat unic, asociaţi, comanditari sau acţionari, administratori sau manageri care au încheiat contract de administrare sau de management, membri ai asociaţiei familiale, dar şi alte categorii prevăzute la articolul 5, aliniat 1, să se înscrie la Casa Judeţeană pe Pensii pentru plata obligaţiilor care le revin. Le acordăm termen până la 1 septembrie, iar în cazul în care nu se vor prezenta benevol vom lua legătura cu Fiscul şi îi vom identifica”, a precizat Adomnicăi.
Directorul CJP Suceava a menţionat că toţi cei care nu şi-au achitat obligaţiile prevăzute de Legea 19/2000 vor fi traşi la răspundere şi li se va calcula pentru plată, retroactiv, întreaga sumă de bani, la care se adaugă şi penalităţile de rigoare.
Persoanele care, conform Legii 19/2000, aveau obligaţia să depună declaraţii de asigurare şi nu au făcut-o şi nu o vor face nici până la 1 septembrie a.c., vor fi sancţionate pecuniar.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Casa de Pensii va aplica amenzi celor care nu-şi depun declaraţiile de asigurare.
 Vizualizări articol: 886 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Casa de Pensii va aplica amenzi celor care nu-şi depun declaraţiile de asigurare5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Evazionistii trimis de
(13 aug 2009, 15:17:02
primariile cunosc toti meseriasii ce practica meserii ca : faiantari , instalatori , zidari etc insa acestia "cutezeaza " la agentul fiscal si ........asa ei lucreaza in liniste si castiga cate 1,5 , 2 milioane lei vechi pe zi . De aia nu sunt bani in visteria tarii , dta Mirela ai dreptate insa mai circula prin sate si unde vezi o schela sau o constructie , bate la poarta . Agentii fiscali ii pazesc de fisc

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei