Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 13 aug 2009 - Anul XIV, nr. 188 (4174)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Sinceritate

Lungu: „Suntem în ţara lui Papură Vodă!”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Reabilitarea reţelei de termoficare din municipiul Suceava a băgat în priză conducerea primăriei, când a constatat că a trecut deja prima decadă a lunii august, pentru această investiţie abia au fost predate amplasamentele, dar firmele care au câştigat licitaţia încă se mai organizează.
Primarul de Suceava, Ion Lungu, încă în concediu, a organizat, ieri, o conferinţă de presă pentru a anunţa că lucrările se vor finaliza fără discuţie până la 1 octombrie. Argumentele lui Lungu sunt, pe de o parte, de natură civică - disconfortul produs de lipsa apei calde, de săpături, praf, zgomot, aglomeraţie şi devieri de trafic etc, iar pe de altă parte, mult mai important, de natură financiară.
Primarul a subliniat că municipalitatea are în cont echivalentul în lei a zece milioane de euro, din proiectul „Suceava- Utilităţi şi mediu” şi şi-a exprimat nemulţumirea că administraţiile locale sunt obligate să aibă conturile în lei, riscând astfel devalorizarea din diferenţa de curs.
„Nu va fi apă caldă până la 1 octombrie, ne sacrificăm o vară, dar cred că, aşa cum sunt date garanţiile la materiale, vom avea linişte 70 de ani de acum încolo pe conductele de termoficare. Cele zece milioane de euro, în lei, au intrat în cont în martie, dar după aceste evenimente electorale eu ştiu ce se mai poate întâmpla? Nu ştiu ce strategii vor mai fi, riscăm să se ridice cursul euro la 4,7 sau la 5 lei la sfârşitul anului şi se devalorizează banii din cont. Nu-i putem transforma în euro pentru că suntem în ţara lui Papură Vodă. Nu-i putem transforma, nu-i putem pune la bancă. Avem scrisori de la Ministerul de Finanţe că autorităţile locale nu pot face aceste tranzacţii, trebuie să-i păstrăm în Trezorerie, la stat”, a arătat primarul Ion Lungu.

 

În sfârşit, se sincronizează lucrările pe utilităţi

Acesta a mai spus că lucrările pe termoficare au fost atât de mult întârziate din cauza contestaţiilor la licitaţii, iar în final, deşi nu este încântat de firmele care au câştigat, primăria a renunţat la a folosi alte căi de atac împotriva soluţiei date de Comisia Naţională de Soluţionare a Contestaţiilor şi a predat amplasamentele pentru lucrări celor trei firme câştigătoare- CONEST şi INCOM din Iaşi, cu INSTCOMP Suceava subantreprenor.
Ion Lungu a mai spus că-şi cere scuze sucevenilor pentru disconfortul creat de lipsa apei calde, dar a spus că prin înlocuirea conductelor magistrale tot oraşul are de câştigat, o dată pentru că se elimină pierderile de 40 la sută de la transport şi apoi că scad costurile, implicit subvenţia pe care municipalitatea o are de plătit către Termica.
Totodată, de săptămâna viitoare reprezentanţii Primăriei, ai Termica, ai ACET şi ai Poliţiei Rutiere se vor întâlni în fiecare marţi pentru a sincroniza lucrările pe şantierele de utilităţi deschise în oraş.
„Vrem să corelăm lucrările de reabilitare a reţelelor de apă, canalizare şi termoficare, ne vom sincroniza cu ISPA astfel ca pe străzile unde s-a intervenit pe ISPA să lucrăm şi la termoficare, în aşa fel încât, la final, să intervenim o singură dată pentru reabilitarea acestor străzi”, a declarat primarul de Suceava.
Lungu garantează că în această iarnă sucevenii vor avea apă caldă şi căldură, probabil de la 1 octombrie, dar ce se va întâmpla mai departe cu Termica nu a putut spune.
„S-a spus că se va da o hotărâre de guvern privind o strategie de modernizare, de restructurare a societăţilor de termoficare transmise autorităţilor locale, dar din păcate Ministerul Mediului nu este de acord cu certificatele de emisii Kyoto. Ne luăm soarta în mâini, la iarnă vom avea căldură şi apă caldă, ce va fi mai târziu vom mai vedea”, a afirmat primarul.
Cărbunele de care dispune societatea de termoficare a municipiului Suceava ajunge pentru producţia de agent termic pentru o lună, poate chiar până la 15 decembrie, dacă nu este foarte frig. Municipalitatea preferă să nu apeleze la posibilitatea de a folosi lignit din rezerva de stat din cauza faptului că returnarea se face în condiţii asemănătoare împrumutului bancar.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lungu: „Suntem în ţara lui Papură Vodă!”.
 Vizualizări articol: 852 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 6 voturi
Lungu: „Suntem în ţara lui Papură Vodă!”3.756

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Mancator de k-kt trimis de
(13 aug 2009, 21:47:02
Se plange de parca nu el are fraiele in Suceava.

Doar un exemplu de organizare taraneasca tipica lungului.

Strada Zorilor, de la Albina pana la iesirea pe G. Enescu, asfaltata anul trecut, cea de linga liceul de informatica, acuma e arsice pentru ingroparea tevilor alea. Cine a facut planificarea Lungule? Eu?

Asa ca SIKTIR cu reprosurile tale tardive.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei