Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 13 aug 2009 - Anul XIV, nr. 188 (4174)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Întâlnire

Liderii PSD şi PD-L Suceava şi-au reproşat paşnic criticele reciproce

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Liderii PD-L şi PSD din Suceava s-au întâlnit, în cursul zilei de ieri, în cadrul şedinţei coaliţiei la nivel judeţean, aducându-şi reproşuri cu privire la criticele reciproce din ultima perioadă. Cu toate acestea, atât social democraţii, cât şi democrat-liberalii prezenţi la întâlnire au declarat că discuţiile au fost paşnice, iar aceste reproşuri au fost făcute pe un ton civilizat.
După şedinţă, preşedinţii PD-L şi PSD Suceava, Gheorghe Flutur, respectiv Gavril Mîrza, au declarat că atenţia reprezentanţilor celor două partide trebuie să se concentreze pe promovarea şi sprijinirea proiectelor de interes judeţean.
Flutur a precizat că, deşi cei prezenţi la întâlnire au avut reproşuri, şi de o parte şi de alta, faţă de unele declaraţii politice, s-a stabilit ca după întâlnire, declaraţiile să fie făcute fără a atinge imaginea judeţului Suceava.
„Dacă tot suntem în parteneriat, am convenit ca declaraţiile pe care le vom face să nu submineze judeţul”, a declarat Flutur.
La rândul său, Gavril Mîrza a arătat că, deşi anterior acestei întâlniri au existat critici reciproce din partea ambelor partide, de acum înainte atenţia se va îndrepta spre acţiuni unitare, pentru atragerea de fonduri în judeţ.
Flutur a mai spus că împreună cu social democraţii s-a decis ca parlamentarii PD-L şi PSD să facă demersuri la ministere pentru alocarea de fonduri în vederea achitării datoriilor din 2008.
El a precizat că parlamentarii trebuie să discute la ministerele Educaţiei, Administraţiei şi Internelor şi cel al Finanţelor Publice în vederea obţinerii de bani pentru şcoli, primării şi pentru plata datoriilor la firmele private care au realizat lucrări de investiţii.
Gheorghe Flutur a declarat că a solicitat reprezentanţilor PSD să îi ceară ministrului Mediului, Nicolae Nemirschi, să aloce de urgenţă fonduri pentru regularizarea râurilor din judeţ. Alte programe pe care PSD şi PD-L au stabilit să le susţină sunt şi modernizarea infrastructurii, începerea, din 2010, a lucrărilor de modernizare a drumurilor Roman – Siret şi Suceava – Botoşani.
Atât reprezentanţii PD-L, cât şi cei ai PSD au convenit că la promovarea de proiecte de dezvoltare a judeţului nu trebuie să se ţină cont de culoarea politică a primarilor.
„Am discutat despre acţiuni unitare, despre modul în care putem colabora pentru a avea cât mai multe programe de dezvoltare şi pentru a sprijini realizarea proiectelor care au fost depuse deja pentru modernizarea satelor”, a declarat, la rândul său, Gavril Mîrza.

 

Reprezentanţii PSD şi PD-L vor discuta înainte de rectificările bugetare

El a mai adăugat că în ceea ce priveşte neînţelegerile privind repartizarea sumelor la ultima rectificare a bugetelor locale din judeţ, când 17 primării conduse de PSD nu au primit nici un leu, s-a stabilit ca înaintea şedinţelor de rectificare bugetară să existe o discuţie între social democraţi şi democrat-liberali.
De precizat că în cadrul şedinţei, Gheorghe Flutur le-a prezentat reprezentanţilor PSD o situaţie multianuală, între 2006 şi 2009, cu privire la modul în care au fost alocate fondurile pe localităţi. El a spus că fondurile au fost alocate primăriilor care au proiecte în derulare sau care în anii trecuţi nu au primit fonduri suficiente. Flutur a dat ca exemplu municipiul Fălticeni, care în ultimii trei ani a primit jumătate din sumele de care au beneficiat alte municipii de aceeaşi mărime. Preşedintele PD-L şi al Consiliului Judeţean Suceava a precizat că înainte de a reclama că nu au fonduri, unele primării ar trebui să folosească sumele pe care le au în fondul de rulment.
În acelaşi timp, Flutur a mai adăugat că împreună cu liderii PSD s-a stabilit reluarea demersurilor în vederea creării unei majorităţi în Consiliile Locale din Rădăuţi şi Fălticeni, astfel încât social democraţii să preia funcţiile de viceprimar.
La rândul său, preşedintele PSD Suceava, Gavril Mîrza, a mai spus că o altă discuţie a fost cea legată de efectuarea unei analize la nivelul administraţiilor locale din judeţ, pentru a se vedea în ce localităţi se pot realiza parteneriate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Liderii PSD şi PD-L Suceava şi-au reproşat paşnic criticele reciproce.
 Vizualizări articol: 963 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Liderii PSD şi PD-L Suceava şi-au reproşat paşnic criticele reciproce0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei