Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 25 iul 2009 - Anul XIV, nr. 172 (4158)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Inconştienţă

Valutistul jefuit, amendat de zece de ori, în 2008, pentru neglijenţa cu care îşi ţinea banii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Toţi cei opt valutişti jefuiţi în plină stradă, în ultimii doi ani, în judeţul Suceava, de peste 12 miliarde de lei vechi, s-au expus singuri riscului de a cădea victime tâlharilor, din moment ce au ales să deţină asupra lor, fără a-şi lua măsuri de protecţie, sume mari de bani.
De fiecare dată, tâlharii –anchetatorii bănuind, după modul de operare, că ar fi unii şi aceiaşi – cunoşteau faptul că victimele deţin sume importante de valută şi lei şi au ştiut, cel mai probabil după ce le-au urmărit şi le-au studiat programul de zi cu zi, exact când să atace.
Nu au fost martori, nu s-au găsit urme sau alte indicii care să-i dea de gol.
Unul dintre valutiştii tâlhăriţi a reţinut câteva semnalmentele ale agresorilor, însă, se pare, nu au fost de ajuns.
Verificând în evidenţele Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, am găsit faptul că, în cursul anului trecut, au fost aplicate zeci de sancţiuni contravenţionale administratorilor societăţilor comerciale care desfăşoară activităţi de schimb valutar, pentru nerespectarea prevederile Legii 333/2003 şi HG 1010/2004, referitoare la modul de asigurare şi transport al valorilor monetare.
Numai la societatea administrată de Constantin Cristian Căjvăneanu (37 de ani) s-au făcut, în 2008, nu mai puţin de 17 controale, fiind aplicate zece sancţiuni contravenţionale.
În luna februarie a acestui an, Serviciul Poliţiei de Ordine Publică a organizat o convocare cu administratorii caselor de schimb valutar pe raza judeţului, fiind instruiţi cu privire la modul de asigurare cu pază şi sisteme antiefracţie, precum şi privind asigurarea transportului de valori monetare.



Jaf la câteva sute de metri de centrul Sucevei


Constantin Cristian Căjvăneanu a fost atacat luni seară (20 iulie a.c.), în jurul orei 19:20, pe o alee de acces către un bloc de pe strada Gherasim Buliga (zona 6 Noiembrie), la câteva sute de metri de centrul Sucevei, unde victima are o casă de schimb valutar.
El avea asupra sa o geantă cu echivalentul a 400.000 de lei (patru miliarde de lei vechi), în lei şi valută, şi se afla la câţiva metri de casă în momentul în care agresorii, se pare, doi la număr, l-au lovit în cap, de la spate, cel mai probabil cu o bâtă de baseball.



În continuare, în moarte cerebrală

Constantin Cristian Căjvăneanu se află în stare critică în „Reanimarea” Spitalului Judeţean, fiind practic în moarte cerebrală şi ţinut în viaţă doar cu ajutorul aparatelor.
Doctorii au arătat că pacientul ar putea rămâne în această stare neurovegetativă mult timp, având în vedere că organismul său este tânăr şi puternic, iar inima funcţionează bine.
Agresorii afaceristului sunt în continuare în libertate.
O armată întreagă de poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, încearcă să le dea de urme.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Valutistul jefuit, amendat de zece de ori, în 2008, pentru neglijenţa cu care îşi ţinea banii .
 Vizualizări articol: 617 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.3 din 6 voturi
Valutistul jefuit, amendat de zece de ori, în 2008, pentru neglijenţa cu care îşi ţinea banii4.356

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Bodyguard trimis de
(25 iul 2009, 21:13:21
Angajati-va niste garzi personale ca bani aveti, slava Domnului! Paza buna trece primejdia rea!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei