Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 25 iul 2009 - Anul XIV, nr. 172 (4158)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Precauţie

Lucrările ISPA, demarate doar în prezenţa specialiştilor de la Muzeu

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cele două firme care execută lucrări de reabilitare a reţelelor de apă şi canalizare din municipiul Suceava, pe programul ISPA, au obligaţia de a-i chema să asiste la săpături pe specialiştii de la Muzeu, cât şi pe cei de la Direcţia de Cultură. Această măsură a fost luată după ce, din neglijenţă, trei morminte din secolul al XVII-lea, aflate într-un cimitir care aparţinea unei foste biserici armeneşti, au fost distruse. Mormintele au fost descoperite în centrul Sucevei, în apropierea intersecţiei dintre străzile Ciprian Porumbescu şi Mihai Viteazu, iar în urma distrugerii acestora osemintele au fost împrăştiate printre săpături.
Viceprimarul Viorel Seredenciuc, cel care supraveghează realizarea proiectului ISPA, din partea Primăriei Suceava, a precizat că le-a dat dispoziţii clare firmelor Pfeiffer şi TMUCB, care au contractat lucrările pe canalizare şi apă potabilă, să anunţe începerea tuturor lucrărilor noi atât la municipalitate, cât şi la Muzeu şi la Direcţia de Cultură.
“Incidentul este regretabil, obligaţia firmei era ca în momentul în care descoperea ceva care să dea măcar bănuiala unor vestigii arheologice să anunţe Direcţia de Cultură. Nu au făcut asta şi este responsabilitatea lor. O cauză a neatenţiei lor este totuşi faptul că în centrul Sucevei nu se face extinderi de reţele, ci doar înlocuirea vechilor conducte, deci se lucrează pe amplasamentul celor puse în pământ prin ani 60-70. Era greu de bănuit că vor da acum peste vestigii arheologice”, a adăugat Viorel Seredenciuc.
Pe de altă parte, cei care se ocupă de realizarea proiectului ISPA au temeri legate de întârzierile mari pe care le pot provoca stoparea lucrărilor, în vederea cercetărilor arheologice, mai ales că termenul limită de realizare este decembrie 2009, iar apropierea sezonului ploios nu le va da decât mai multe bătăi de cap.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lucrările ISPA, demarate doar în prezenţa specialiştilor de la Muzeu.
 Vizualizări articol: 787 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Lucrările ISPA, demarate doar în prezenţa specialiştilor de la Muzeu3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei