Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 25 iul 2009 - Anul XIV, nr. 172 (4158)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Concurenţă

Aproape 13 mii de dosare de înscriere, depuse la Universitatea „Ştefan cel Mare”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava a fost „luată cu asalt” în ultima săptămână de către miile de absolvenţi de liceu interesaţi să urmeze facultatea la Suceava. În doar câteva zile de înscriere, aproximativ 12 mii de absolvenţi de liceu şi o mie de absolvenţi de facultate şi-au depus dosare de admitere la una sau mai multe specializări din cadrul instituţiei de învăţământ sucevene, pentru cursurile de licenţă zi, sau ID şi cele de masterat.
Aglomeraţia a fost mare chiar din prima zi de depunere a dosarelor, când aproape 2000 de candidaţi s-au înscris la cursurile de zi ale facultăţilor, la fel şi la cele la distanţă, şi alte câteva zeci de dosare au fost depuse pentru înscrierea la studiile de masterat. Zilele care au urmat au fost şi mai aglomerate, zi după zi înregistrându-se un număr tot mai mare de candidaţi înscrişi la Universitatea Suceava. În a doua zi de înscriere, numărul dosarelor depuse la cursurile de licenţă, zi, aproape că s-a dublat faţă de ziua anterioară, la fel ca şi al celor pentru învăţământul la distanţă.
Ieri, în ultima zi de înscriere, numărul candidaţilor a ajuns la aproape 9000 pentru cursurile de licenţă zi, la peste 3000 pentru ID, iar pentru studiile de masterat s-au înscris aproximativ o mie de absolvenţi de facultate.

 

7000 de dosare la Ştiinţe Economice

Concurenţa cea mai mare se înregistrează la Facultatea de Ştiinţe Economice şi Administraţie Publică, unde s-a înscris majoritatea absolvenţilor de liceu care au ales să urmeze studiile universitare la Suceava. Este vorba despre 5000 de candidaţi înscrişi la specializările din cadrul acestei facultăţi, care au optat pentru cursurile de zi, şi de alţi 2000 de candidaţi care doresc să urmeze cursurile la distanţă ale unei specializări din cadrul Facultăţii şi Ştiinţe Economice.

 

„Bătălia” se dă pe cele 922 de locuri fără taxă

Specializările Limba şi literatura ucraineană-o limbă modernă şi Studii americane din cadrul Facultăţii de Litere şi Ştiinţe ale Comunicării au fost cele mai neatractive profiluri din cadrul cursurilor de licenţă zi scoase la concursul de admitere. La ucraineană s-au înscris cinci candidaţi, iar pentru Studii americane au fost depuse şase dosare de admitere.
Pentru studiile de masterat, Facultatea de Ştiinţe Economice a fost din nou preferată de cei mai mulţi dintre candidaţi.
Universitatea „Ştefan cel Mare” a scos la concurs 922 de locuri de admitere la facultate, cursuri de zi, bugetate, şi 1922 de locuri cu taxă şi zece locuri pentru romi. Pentru învăţământul la distanţă s-au scos la concursul de admitere 960 de locuri, iar la masterat 580 de locuri.

 

Mâine se vor afla rezultatele admiterii

Astăzi, candidaţii înscrişi la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport şi la Ştiinţe ale Educaţiei vor susţine o serie de probe de concurs pe baza cărora se va face admiterea. În cazul celorlalţi candidaţi, înscrişi la alte facultăţi decât cele menţionate, admiterea se va face numai pe bază de dosar.
Rezultatele acestei sesiuni de admitere se vor afişa mâine.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aproape 13 mii de dosare de înscriere, depuse la Universitatea „Ştefan cel Mare”.
 Vizualizări articol: 1839 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Aproape 13 mii de dosare de înscriere, depuse la Universitatea „Ştefan cel Mare”3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Pentru Oana Alphonso trimis de
(25 iul 2009, 14:47:01
Dupa cum am mai spus in comentariile trecute,draga Oana Alphonso observ ca iti faci bine meseria de jurnalista insa tot nu inteleg de ce faci atata publicitate acestei universitati. Sa te fi sponsorizat universitatea prin scutirea de la plata taxei pe o anumita perioada in schimbul publicitatii pe care tu o faci sau ai ramas cu gandul ca universitatea aceasta merita mai mult decat face ?

astept raspuns
2.   Productia trimis de
(25 iul 2009, 15:06:38
Specializarile Limba si literatura ucraineana-o limba moderna si Studii americane din cadrul Facultatii de Litere si Stiinte ale Comunicarii au fost cele mai neatractive profiluri din cadrul cursurilor de licenta zi scoase la concursul de admitere. La ucraineana s-au �nscris cinci candidati, iar pentru Studii americane au fost depuse sase dosare de admitere.

Daca intri pe site-ul de admitere al facultatii, observi ca la studii americane sunt 35 inscrisi, iar la ucraineana 19. Asta ca estimare...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei