Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 25 iul 2009 - Anul XIV, nr. 172 (4158)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

După inundaţiile din 2008

Şase familii sinistrate din Brodina s-au mutat în case noi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Şase familii din comuna Brodina ale căror locuinţe au fost distruse de inundaţiile din anul 2008 s-au mutat, ieri, în case noi. Predarea noilor locuinţe s-a făcut la un an de la calamităţile de anul trecut, în prezenţa preşedintelui Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur, a prefectului Sorin Popescu şi a autorităţilor locale din Brodina.
După slujba de sfinţire a caselor, beneficiarii caselor au mulţumit oficialităţilor prezente şi au intrat în noile locuinţe.
Printre cei care au primit case noi s-a numărat şi o familie cu cinci copii, care au venit rând pe rând să mulţumească autorităţilor, ceea ce l-a făcut pe preşedintele Consiliului Judeţean Suceava să lăcrimeze.
La predarea caselor, Gheorghe Flutur a remarcat sprijinul acordat de primarul din Brodina, Vasile Popescu, şi de contribuţia financiară a Consiliului Local al acestei comune, pentru urgentarea lucrărilor.
„Prin grija primarului şi cu sprijinul unor oameni de bine, care au venit cu sponsorizări, s-a reuşit finalizarea acestor case, acum, la un an după inundaţiile de anul trecut, care oferă condiţii dintre cele mai bune celor care s-au mutat în ele”, a declarat Flutur.
În cele şase case vor locui 22 de sinistraţi, care pe lângă locuinţe, au primit şi terenul în folosinţă gratuită, pe o perioadă de 49 de ani. Toate locuinţele au fost predate la cheie, şi sunt racordate la apă, canal şi curent electric.
De precizat că cele şase case au fost reconstruite cu fonduri de la Guvernul României (pentru construcţia la roşu a locuinţelor), la care s-au adăugat banii alocaţi de Consiliul Judeţean Suceava, Consiliul Local Brodina şi de la diverşi sponsori, printre care şi poetul Mircea Dinescu, pentru finalizarea şi dotarea lor cu ceea ce este necesar unei familii.
La rândul său, prefectul judeţului, Sorin Popescu, a precizat că, în total, în judeţul Suceava au fost reconstruite 172 de case distruse de inundaţiile din anul 2008, pentru fiecare dintre acestea Guvernul României alocând o sumă de 44.000 de lei, pentru construcţia clădirilor la roşu.
„Cred ca mai e nevoie de un mic efort pentru a pune un gard ca să aveţi gradină şi statut de gospodari. Aici e o zonă bună de pensiune, străjuită de munţi şi de ape. Dumnezeu să vă ajute”, le-a mai spus Flutur celor care s-au mutat în noile locuinţe.

 

Investiţii pentru îndiguirea râului Suceava

Tot ieri, preşedintele CJ Suceava a fost prezent şi la începerea lucrărilor de îndiguire a râului Suceava pe raza comunei Straja, investiţie realizată de Apele Române. El s-a arătat îngrijorat de breşele din digurile de la Straja, solicitând constructorilor şi reprezentanţilor de la Apele Române să urgenteze lucrările. „După canicula asta tremur că vin ploile şi poate iar primim cod galben sau roşu de inundaţii şi ce facem? Sute de case sunt în pericol. Aici râul Suceava scapă în largul ei şi devine de necontrolat. Straja avea anul trecut sute de case sub apă. În sfârşit, au început lucrările de construcţie a unui dig de peste 500 de metri care să apere casele oamenilor. Sper să-l finalizăm. Mai este nevoie de apărare la Caraula, Falcău, Brodina, Vicovu de Sus. Am făcut demersuri la Guvernul României. Aici este o zonă foarte periculoasă, oricând pot fi probleme. Trebuie să grăbim această lucrare, să nu ne prindă încă o repriză de ploi”.
Noua investiţie pentru îndiguirea râului Suceava în Straja, pe o porţiune de 500 de metri, este de 12 miliarde de lei vechi. Flutur a precizat că pe lângă aceste fonduri ar mai fi necesare ale şapte de miliarde de lei vechi pentru construcţia a 800 de metri de dig, în amonte.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şase familii sinistrate din Brodina s-au mutat în case noi.
 Vizualizări articol: 1715 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Şase familii sinistrate din Brodina s-au mutat în case noi5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei