Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 25 iul 2009 - Anul XIV, nr. 172 (4158)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Chiloţi personalizaţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un român a obţinut un loc 8 la un campionat mondial. Ei, şi? Înainte de a comenta performanţa în sine, câteva elemente ajutătoare. Primul: credeţi că aţi reuşi să construiţi o casă fără tencuială, fără cărămizi sau beton, fără lemn şi fără cuie? Al doilea: ar putea cineva să ia examenul de Bacalaureat fără să fi deschis un manual şcolar vreodată? Desigur, nu. De unde şi întrebarea, absolut retorică: cum naiba să ajungi al optulea în lume la sărituri de la platformă, în apă, dacă tu nu vezi apă cu anii!? Ceea ce a reuşit Popovici la Campionatul Mondial ţine de domeniul miracolului: antrenându-se pe saltele, nu în apă, s-a clasat pe locul 8. E ca şi cum ai vedea un orb câştigând acelaşi loc la tir. Dincolo de această veritabilă dovadă de eroism, se naşte, a mia oară, discuţia despre halul în care a ajuns sportul românesc în general: avem stadioane pe care nu se pot organiza nici măcar concerte (dovadă turneu AC/DC, pe care românii care au vrut să-i vadă au plecat care la Bratislava, care la Atena, care la Budapesta), bazine de înot şi sărituri fără apă, săli de sport care se năruie. În acest timp, mai marii ţării nu-şi dau rând la a se face văzuţi prin tribune la vreo finală de handbal ori meci de Cupa Davis, grohăind chestii absolut jegoase de genul „sportul – o prioritate naţională” ori „sportul este cel mai bun ambasador al României.” Posibil, măcar în ce priveşte această ultimă aserţiune, din moment ce sportul, care în general se practică în chiloţi, n-a fost filmat regulând spioni, ca idiotul ăla de la Chişinău!
Iar după ce am avut parte de un spectacol şi penal, şi grotesc, la Ministerul Tineretului şi Sportului, aveţi cumva, o dată cu înscăunarea doamnei Plăcintă, impresia că de mâine respectivul stabiliment se va ocupa chiar (şi) de sport, nu numai de hăhăieli cretine pe plajă? Că doamna Plăcintă, ale cărei singure vorbe în juma’ de an în Parlament au fost cele prin care croitoreasa din ea făcea reclamă propriilor produse, va porni suflecată-cată / pân’ la brâu / ...prin cele baze sportive rămase ale nimănui şi va aduce mintenaş apa în bazine, fileul pe terenurile de tenis şi mingile de baschet la echipele şcolare care şi le cumpără din banii elevilor de vreo două’j’de ani?
Ori că măcar în loc să se-mburice că le face dulăilor ălora din Parlament „costume, hi-hi-hi, personalizate” să se-angajeze că la croitoria aia minune a ei o să facă nişte chiloţi personalizaţi pentru eroul eroilor, românul Popovici, clasat al 8-lea în lume la sărituri, în apă... Pe care probabil că nici la robinet n-o vede zilnic.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Chiloţi personalizaţi.
 Vizualizări articol: 1064 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 6 voturi
Chiloţi personalizaţi5.056

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei