Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 25 iul 2009 - Anul XIV, nr. 172 (4158)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Împuşcături la frontieră

Poliţişti de frontieră, atacaţi de traficanţi de arme ucraineni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Poliţiştii Sectorului Poliţiei de Frontieră Vicov au fost nevoiţi să facă uz de armamentul din dotare, după ce-au fost atacaţi de doi cetăţeni ucraineni care au trecut ilegal frontiera de stat a României, cu scopul de a face contrabandă cu arme.
Unul dintre ucrainenii cu pricina a ajuns la spital, fiind împuşcat în picior de oamenii legii.
Toată povestea s-a petrecut în noaptea de joi spre vineri (23/24 iulie a.c.). Poliţiştii de frontieră erau în timpul desfăşurării unei acţiuni pentru combaterea contrabandei cu ţigări, în momentul în care, în jurul orei 3:45, unul dintre echipajele oamenilor legii a observat, în apropierea frontierei cu Ucraina, două persoane suspecte, care intraseră ilegal în România.
Poliţiştii de frontieră i-au somat să se predea, însă cei doi cetăţeni ucraineni au ripostat, încercând să scape folosindu-se de un spray lacrimogen, cu care au dat mai multe jeturi înspre oamenii legii. Aceştia din urmă, însă, au folosit armamentul din dotare şi au tras un foc de avertisment în plan vertical şi un foc la nivelul picioarelor celor în cauză.
În urma focurilor de armă, cei doi ucraineni au fost prinşi, unul dintre ei fiind rănit uşor în picior şi transportat la spitalul municipal Rădăuţi.
Fugarii au fost identificaţi în persoana numiţilor Nicolae Gherman şi Ilie Ursache, din oraşul ucrainean Crasna, iar asupra unuia dintre ei a fost găsită o armă de vânătoare.
„Cei doi cetăţeni ucraineni sunt cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trecere ilegală a frontierei de stat, ultraj şi contrabandă”, a declarat, ieri, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Suceava, comisarul Ilie Poroch-Seriţan.
Din informaţiile pe care le deţinem, Gherman şi Ursache sunt suspectaţi că aveau de gând să facă contrabandă cu arme, asupra lor fiind găsite şi mai multe cartuşe.
Ieri după-amiază, cei doi au fost audiaţi de procurori din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism –Serviciul Teritorial Suceava.
Fiind vorba de infracţiuni din sfera crimei organizate, anchetatorii luau în calcul varianta prelungii „sejurului” celor doi ucraineni în arestul poliţiei, urmând să hotărască dacă se impune luarea măsurii de arestare preventivă.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Poliţişti de frontieră, atacaţi de traficanţi de arme ucraineni.
 Vizualizări articol: 3648 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.5 din 6 voturi
Poliţişti de frontieră, atacaţi de traficanţi de arme ucraineni4.556

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei