Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 24 iul 2009 - Anul XIV, nr. 171 (4157)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Probleme

Constructorii de pe DN 17 acuză lipsa fondurilor pentru finalizarea lucrărilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Reprezentanţii firmelor care reabilitează Drumul Naţional 17, respectiv SC CF – Grup Colas Iaşi şi SC Mochlos din Grecia, au anunţat că lucrările nu vor fi finalizate până la sfârşitul acestui an dacă nu vor primi banii aferenţi lucrărilor efectuate până în prezent.
Afirmaţia a fost făcută în cadrul unei întâlniri pe care preşedintele Consiliului Judeţean Suceava a avut-o ieri cu reprezentanţii acestor firme, consultanţii şi cu un reprezentant al Companiei de Drumuri Naţionale.
Flutur le-a solicitat constructorilor să urgenteze lucrările de modernizare, în special pe traseul Suceava – Gura Humorului, unde firma Colas se angajase că va finaliza investiţia în vara acestui an.
„Este penibil. M-am săturat să vorbesc de atâtea ori şi să nu se întâmple nimic”, a spus Flutur. El a mai precizat că o prioritate pentru tot traseul în lucru trebuie să fie şi refacerea trecerilor de cale ferată, însă constructorii au anunţat că aceste lucrări pot fi finalizate în totalitate atunci când vor fi prinse în proiect şi se va asigura şi finanţare.

 

Noul pod de la intrarea în Frasin va fi terminat în 2010

De asemenea, reprezentantul firmei SC CF – Grup Colas, care reabilitează tronsonul Suceava – Câmpulung Moldovenesc, a anunţat că lucrările realizate de această firmă nu vor putea continua în situaţia în care Compania de Drumuri Naţionale nu va plăti contravaloarea lucrărilor efectuate, de 2,7 milioane de euro. Mai mult, el a arătat că pentru a finaliza întreg tronsonul mai este nevoie de o sumă totală de 30 milioane de euro.
Potrivit estimărilor reprezentanţilor acestei firme, dacă se va asigura finanţare, tronsonul Suceava – Câmpulung Moldovenesc poate fi finalizat până la mijlocul lunii octombrie a.c., cu excepţia a două poduri şi a 700 de metri de drum, respectiv rampele de acces către aceste poduri. Este vorba despre două poduri, unul de la intrarea în Frasin, care urmează a fi finalizat în luna iulie 2010, şi a unui pod din comuna Molid, a cărei construcţie va fi terminată tot în cursul anului viitor. De precizat că, din ceea ce au spus reprezentanţii Colas, podul din Gura Humorului peste Moldova va fi finalizat în întregime la sfârşitul lunii septembrie, însă din 30 august se va putea circula pe ambele sensuri.
Lipsa fondurilor au acuzat-o şi reprezentanţii firmei greceşti Mochlos, care au precizat că pentru a finaliza lucrările pe porţiunea Sadova – Iacobeni, trebuie să mai primească 1,3 milioane de lei. Ultimele lucrări ar trebui să se realizeze pe pasul Mestecăniş, respectiv modernizarea a 6 kilometri de drum, realizarea marcajelor şi construcţia unor parapeţi. Reprezentanţii firmei au anunţat că dacă vor dispune de fonduri pot termina lucrările la sfârşitul lunii septembrie 2009.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Constructorii de pe DN 17 acuză lipsa fondurilor pentru finalizarea lucrărilor.
 Vizualizări articol: 731 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Constructorii de pe DN 17 acuză lipsa fondurilor pentru finalizarea lucrărilor3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   DN17 trimis de
(24 iul 2009, 13:07:42
adevarul e ca ne-am cam saturat si noi de povestea asta fara sfarsit
2.   Da trimis de
(25 iul 2009, 01:23:06
dar nu stii sigur pe cine sa acuzi, unii zic ca nu dau banii si altii zic ca faca lucrarile,

adevaru ca daca firma face lucrarile pe fonduri proprii si apoi asteapta de la stat banii, da falimenthappy

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei